Hoppa till innehåll

Karin Oscarsson

/ Skådespelare

Biografi

Karin Oscarsson är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och på Skara Skolscen. Efter utbildningen var hon verksam i ett samarbete mellan frigruppen Teater Scratch och Norrbottensteatern.

Karin kom till Östgötateatern 2006 och här har vi bland annat kunnat se henne i rollerna som Hodel i Spelman på taket, Lisa i Dissociala, Julia i Romeo & Julia och Roxie Hart i Chicago. Hon har även medverkat i Röda Nejlikan, Sound of Music, Bröllopsresan, Misantropen, Stark som en räv, Rocky Horror Show, LIZZIE samt i musikprogrammen Musikalia och Patti, Bob och Leonard. Spelåret 2017/2018 spelade hon Ingrid Bergman i den nyskrivna musikalen Camera.

Karin har en bakgrund som sångerska och låtskrivare. Under artistnamnet Corinne har hon släppt två fullängdsalbum och gjort en kortare turné i Japan och Hongkong. Hon har dessutom gjort två konserter som recitatör med Norrköpings Symfoniorkester.

På senare år har du kunnat se henne i musikalerna Amélie och Come From Away, i den egna soppföreställningen Den sjunde vågen, LARM.BLINT SEENDE. BLINDA SER! samt i I afton: Lola Blau. Under våren 2024 är hon aktuell i Den goda människan i Sezuan.

Karin tillhör Östgötateaterns fasta ensemble.

 

Föreställningar

Visa alla