Lediga tjänster

Här annonseras alla utlysta tjänster inom Scenkonst Öst AB.

Välkommen till ALLAS TEATER! Låt oss underhålla och provocera dig. Låt oss förföra och chocka dig. I vår repertoar hittar du allt från nyskrivet till klassiker, från monologer till musikaler. ung scen/öst är vår barn- och ungdomsscen. Östgötateatern är tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester en del av Scenkonst Öst.


ung scen/öst söker pedagog


ung scen/öst är en självständig del av Östgötateatern och har sedan starten 2001 varit en av Sveriges ledande scener inom scenkonst för barn och unga.

Uppdraget är att göra scenkonst för barn och unga från 6 år och uppåt i Östergötlands län, vilket gör skolor till den huvudsakliga målgruppen. ung scen/öst producerar 4-5 egna uppsättningar per år, oftast urpremiärer, samt arrangerar ett antal gästspel och bedriver en rad projekt såsom teaterskola och ung scen/lab. ung scen/öst spelar scenkonst som är nyskriven och dagsaktuell, innehållande både teater, dans, musik, konst, performance, installation och interaktivitet. Produktionerna spelas i ung scen/östs teaterhus i Linköping och på en gästspelsscen i Norrköping, samt på turné i Östergötlands klassrum.

Som ung scen/östs pedagog leder du teaterns pedagogiska arbete genom att vägleda och utveckla ensemble och konstnärligt team i mötet med publiken, samt stötta administration i kontakten med lärarna. Tjänsten erbjuder stora möjligheter att själv utforma arbetet och bygga ung scen/östs pedagogiska plattform. Du har ansvar för att hålla den pedagogiska visionen levande, att ge ny personal den kunskap som krävs för mötet med skolan och att tillsammans med regissörer och producenter utforma pedagogiskt material till varje produktion.

Den vi söker har en pedagogisk utbildning. Meriterande är om du har erfarenhet från både teaterns och skolans värld.

 Vi söker dig som:

  • Har ett genuint intresse för pedagogik och didaktik samt för målgruppen barn och unga.
  • Har idéer om strategier och en vision för ung scen/östs pedagogiska arbete.
  • Har god förmåga att se helheten i det pedagogiska arbetet och driva det framåt.
  • Har stor social kompetens, är närvarande, inkluderande, kommunikativ, stresstålig, trygg samt besitter förmågan att engagera andra och bidra till ett gott arbetsklimat.
  • Har kunskap om intersektionalitet, genus, mångfald, normkreativitet och representation.

Tjänsten är en visstidsanställning på 50% och sträcker sig från 1 maj 2020 till 31 december 2020, eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd dagtid, enstaka kvällar och helger kan förekomma.  En stor del av verksamheten utgår från ung scen/östs teaterhus och kansli som ligger i Linköping.

För mer information kontakta:
Katinka Richter, producent och projektledare 013-37 77 70, katinka.richter@ostgotateatern.se

Ida Lindfors, biträdande enhetschef, 013-37 77 73, ida.lindfors@ostgotateatern.se
Jenny Sandström, facklig representant 013-37 77 71, jenny.sandstrom@ostgotateatern.se

Välkommen med din ansökan senast den 13 mars 2020 till arbete@ostgotateatern.seGå till hemsidan