Tillgänglighet & hjälpmedel

Vi vill göra ditt besök så enkelt som möjligt. Kontakta oss om du har särskilda behov.

Tillgänglighet & hjälpmedel

Vi vill göra ditt besök så enkelt som möjligt. Kontakta oss om du har särskilda behov.

Parkering

Stora teatern, Norrköping

Allmän parkering i kvarteren runt teatern samt handikapparkering utanför entrén.

Stora teatern, Linköping

Allmän parkering i kvarteren runt teatern samt handikapparkering inne på gården. 

 

Rullstolar

Stora teatern, Norrköping

Till vänster om den stora entrén, på sidan av huset, finns en entré för rullstolar. Hiss finns till parkett och ner till biljetthallen. Rullstolsplatser finns på parkett.


Stora teatern, Linköping

En rullstolsramp finns vid stora entrén. Hiss finns i biljetthallen upp till parkett och första raden. Rullstolsplatser finns på första raden.

Mer information om tillgängligheten i teaterhuset i Linköping


HÖRHJÄLPMEDEL

Hörselutrustning finns att tillgå i båda teaterhusen. Om du har hörapparat kan du använda hjälpmedlet som en teleslinga (hängs runt halsen). Om du inte har hörapparat får du en hörsnäcka som kopplas till hjälpmedlet. Du kan också ta med dina egna hörlurar om du vill. Fråga teatervärdarna på plats så hjälper de dig.

Observera att det alltså inte finns en slinga i golvet utan att du behöver låna en hörhjälpenhet med inbyggd slinga i halsbandet.


SYNTOLKNING

Alla våra föreställningar på stora scenen syntolkas vid ett tillfälle per föreställning. Fråga i telefonbokningen (020-51 51 20) eller i biljettkassan vilka datum som gäller.


Toaletter

Toaletter finns på varje våningsplan. På entréplan finns en handikapptoalett. I Norrköping är handikapptoaletten utrustad med Miraspol.

Gå till hemsidan