Hoppa till innehåll

Skola

Skolor i Östergötland går kostnadsfritt på våra föreställningar!

Lärare och rektorer!

Låt era elever ta del av vårt stora utbud gällande teater för alla årskurser. 

Under våren 2023 hittar ni på Östgötateaterns scener föreställningar kostnadsfritt för gymnasiet. Har ni yngre årskurser läs nedan om ung scen/östs föreställningar. Föreställningarna ni kan boka är LARM. BLINT SEENDE. BLINDA SER! och Kaos är granne med Gud. Vi tar emot bokningar löpande och bokar på i mån av plats.

Vi behöver er lärare och rektorer som väljer att boka in besök hos oss för att eleverna ska få ta del av teater. Kom ihåg att alla besök är kostnadsfria för skolor i Östergötland!

Boka gör ni i formuläret lite längre ner på sidan.


Välkomna!

Hälsningar från våren 2022

Under våren har flera klasser från Hagagymnasiet besökt Östgötateatern och sett föreställningen Peer Gynt. 
Vi lärare tror att det skapade teaterminnen för all framtid! Liksom all god konst så är åsikterna tudelade kring uppsättningen. Flera av våra elever hade aldrig varit på teater tidigare och många blev chockade, provocerade men också gripna. All färgprakt och alla musik tilltalade eleverna och många efterkommande diskussioner i klassrummen skapades.

Vi lärare är alltså oerhört tacksamma över det erbjudande vi får från Östgötateatern när blir bjudna på att få gå på teater med eleverna - det levandegör vår undervisning, skapar samtal om kultur och litteratur men - kanske framförallt – formar vi reflekterande och empatiska ungdomar utifrån de föreställningar vi ser. 

              Mvh Svensklärarna på Hagagymnasiet Norrköping

Kontaktuppgifter

Ange för- och efternamn.

Önskemål

Vilket datum önskar ni helst komma?

Stad

Gäller besöket en viss föreställning? Fyll i det här.

Inför teaterbesöket med din skolklass

Kontaktperson

Caroline Karlsson
Innehållsproducent - Barn & unga
caroline.karlsson@scenkonstost.se
011-21 85 17

Vi erbjuder kostnadsfri teater för grundskolor och gymnasieskolor i Östergötland till våra föreställningar på stora scenerna. Antalet platser är begränsande till två klasser per föreställning - först till kvarn! 

ung scen/öst

Fler föreställningar för barn och ungdomar hittar du hos ung scen/öst, som är en självständig del av Östgötateatern. ung scen/öst har i uppdrag att spela teater för alla från 6 år och uppåt med fokus på skolklasser. Föreställningarna spelas på turné i klassrum, på den egna scenen i Linköping eller på Teater Bråddgatan 34 i Norrköping.

Besök ungscen.se