Hoppa till innehåll

Skola

Skolor i Östergötland går kostnadsfritt på våra föreställningar!

Lärare och rektorer!

Låt era elever ta del av vårt stora utbud gällande teater för alla årskurser. 

Under säsong 23/24 hittar ni på Östgötateaterns scener föreställningar kostnadsfritt för åk 9 och gymnasiet. Har ni yngre årskurser läs nedan om Ung Scen Östs föreställningar.  Vi tar emot skolbokningar i mån av plats.

Vi behöver er lärare och rektorer som väljer att boka in besök hos oss för att eleverna ska få ta del av teater. Kom ihåg att alla besök är kostnadsfria för skolor i Östergötland!

Bokningsförfrågningar tas emot  via skolbokning@scenkonstost.se 
Uppge Stad, pjäs, skolans namn och årskurs, kontaktuppgifter och antal elever.


Välkomna!

Hälsningar från skolor

Flera av våra elever hade aldrig varit på teater tidigare och många blev chockade, provocerade men också gripna. All färgprakt och alla musik tilltalade eleverna och många efterkommande diskussioner i klassrummen skapades.

Ni bidrar till att vår skola kan vidga elevernas vyer och skapa ett intresse för kultur

Jag som lärare vill tacka för att ni alla tog er tid att möta oss före föreställningen. Det blev ett mycket positivt möte och jag tror er attityd hade stor betydelse för vår upplevelse. Ingen var negativ efteråt, även om flera gav uttryck för att det var en svår pjäs. Tvärt om var flera av eleverna väldigt positiva och entusiastiska efter föreställningen.

Vi lärare är alltså oerhört tacksamma över det erbjudande vi får från Östgötateatern när blir bjudna på att få gå på teater med eleverna - det levandegör vår undervisning, skapar samtal om kultur och litteratur men - kanske framförallt – formar vi reflekterande och empatiska ungdomar utifrån de föreställningar vi ser.

Inför teaterbesöket med din skolklass

Kontakt

skolbokning@scenkonstost.se
Kundservice: 020 51 51 20 (tisdag, onsdag & fredag kl 10.00 - 13.00).

Vi erbjuder kostnadsfri teater för grundskolor och gymnasieskolor i Östergötland till våra föreställningar på stora scenerna. Antalet platser är begränsande till två klasser per föreställning - först till kvarn! 

ung scen/öst

Fler föreställningar för barn och ungdomar hittar du hos ung scen/öst, som är en självständig del av Östgötateatern. ung scen/öst har i uppdrag att spela teater för alla från 6 år och uppåt med fokus på skolklasser. Föreställningarna spelas på turné i klassrum, på den egna scenen i Linköping eller på Teater Bråddgatan 34 i Norrköping.

Besök ungscen.se