Hoppa till innehåll

Hjälp med tillverkning?

Vi erbjuder tillverkning av olika slag. För oss är inget omöjligt!

Östgötateatern har lång och gedigen erfarenhet av tillverkning för allt som hör teatern till. Vi har fullt utrustade verkstäder, som snickeri, smedja, tapetseri och måleri samt en egen kostymateljé, perukmakeri och färgeri.

Vi tillverkar all dekor, alla kostymer och peruker med mera till våra uppsättningar. Våra snickare har en fullt utrustad snickeriverkstad och våra smeder en komplett smedja där vi svetsar i alla material samt där vi kan bocka, böja och i övrigt forma järnprofiler. Måleriet har möjlighet att måla stora partier om 15 x 9 meter liggande och tapetseriet klär om möbler och syr fonder och andra större draperingar. Vår kostymateljé måttsyr alla tänkbara kläder, allt från historisk tid till nutid.

Teatertekniskt arbete

Förutom att försörja vår egen verksamhet, utför vi också ”teatertekniskt” arbete åt andra teatrar, museer, studieförbund och liknande verksamheter. Det kan till exempel handla om scenografi och kostym till andra teatrars uppsättningar eller inredningsarbete åt studieförbund och museer. Vi kan också erbjuda er verksamhet tillverkning efter behov.

Har du en idé?

Har du en idé eller ett specifikt behov kopplat till din verksamhet, hör av dig till oss så hjälper vi dig med design och utförande. När vi fått ett underlag räknar vi på priset. Vi tar betalt via offert, budgetpris eller på löpande räkning, allt beroende på uppdragets omfattning och karaktär. Är ni en teatergrupp, en skola eller företag, har ni möjlighet att hyra. Vårt kostym- och rekvisitalager omfattar idag tusentals kostymer och rekvisitaföremål. Vi tar betalt per plagg och föremål.

Kontakt

Johan Wallin, verkstadschef, 011-21 86 64

Åsa Danielsson, chef kostym och mask, 011-21 85 79