Ditt besök

Här har vi samlat sådant som kan vara bra att veta inför teaterbesöket.

Ditt besök

Här har vi samlat sådant som kan vara bra att veta inför teaterbesöket.

SERVERING

För närvarande är våra teatercaféer stängda. Vi erbjuder istället ett enklare utbud av vatten/läsk och snacks i förslutna påsar. Vi samarbetar också med utvalda närliggande restauranger och caféer (läs mer längre ner).


Garderob

På teatern är det fri, obevakad garderob. Tala med teatervärdarna om du har behov av att låsa in väskor eller ytterplagg. Toaletter finns på varje våningsplan. Handikapptoalett finns på entréplanet i teaterhusen.


PARKERING

Stora teatern, Norrköping

Allmänna parkeringsplatser i kvarteren runt teaterhuset och handikapparkering precis utanför entrén.

Stora teatern, Linköping

Allmänna parkeringsplatser i kvarteren runt teaterhuset och handikapparkering inne på gården. Parkeringstillstånd krävs och fås i biljettkassan.


NÄR ÖPPNAR BILJETTKASSAN?

Biljettkassan öppnar en timme innan kvällens föreställning. Övriga öppettider hittar du via länken nedan.

Våra öppettider


INTRODUKTIONER

30 minuter innan föreställningsstart på stora scenen kan du ta del av en förinspelad kostnadsfri introduktion i övre foajén (Stora teatern i Linköping) och Zacharias salong (Stora teatern i Norrköping), där du kan höra mer om bakgrunden till pjäsen. På premiärer görs introduktionen live av teaterchef Nils Poletti.


FOTOGRAFERING

Fotografering, film- och ljudupptagning är inte tillåtet under föreställning.


MOBILTELEFONER

Din mobiltelefon stänger du av eller sätter på ljudlöst läge innan du går in till föreställningen.


Covid-19

Vi värnar om vår publik och personal och anpassar rutiner och arbetssätt för att skapa en trygg och säker miljö i samband med våra föreställningar.

TrygghetsåtgärderOM JAG KOMMER SENT?

Tala med teatervärdarna så hjälper de dig in så snart det är möjligt, till en plats som stör så lite som möjligt.


ÅTERKÖP

Köpt biljett eller abonnemang återlöses ej.


INSTÄLLD FÖRESTÄLLNING

Vid inställd föreställning meddelas du om detta via det telefonnummer du uppgett vid bokningen. Du som lämnat mobilnummer får ett sms.

Kontakta oss inom en månad efter inställd föreställning, så får du byta till ett annat speldatum (om möjligt). Du kan också få pengarna tillbaka för biljettkostnaden genom att besöka vår biljettkassa eller ringa vår telefonbokning.


RULLSTOLAR

Stora teatern, Norrköping

Till vänster om den stora entrén, på sidan av huset, finns en entré för rullstolar. Hiss finns till parkett och ner till biljetthallen.Rullstolsplatser finns på parkett.

Stora teatern, Linköping

En rullstolsramp finns vid stora entrén. Hiss finns i biljetthallen upp till parkett och första raden. Rullstolsplatser finns på första raden.

Tillgänglighet


Hörhjälpmedel

Hörselutrustning finns att tillgå i båda teaterhusen. Om du har hörapparat kan du använda hjälpmedlet som en teleslinga (hängs runt halsen). Om du inte har hörapparat får du en hörsnäcka som kopplas till hjälpmedlet. Du kan också ta med dina egna hörlurar om du vill. Fråga teatervärdarna på plats så hjälper de dig.

Observera att det alltså inte finns en slinga i golvet utan att du behöver låna en hörhjälpenhet med inbyggd slinga i halsbandet.

Hitta hit

Stora teatern, Norrköping
Teatertorget 1, mellan Slottsgatan och Bråddgatan. Gångavstånd till Resecentrum.

Stora teatern, Linköping
Platensgatan 12, entré ut mot Vasavägen. Gångavstånd till Resecentrum.

X-scenen, Norrköping
Repslagaregatan 9 i centrala Norrköping (mittemot Galleria Domino).

ung scen/öst, Linköping
Elsa Brändströms gata 3B i centrala Linköping.


FÖRFIKA PÅ STAN I LINKÖPING

Med anledning av en renovering på Stora teatern i Linköping spelas Yvonne, prinsessa av Burgund på närliggande Forumteatern (Ågatan 55). På Forumteatern finns ingen servering att tillgå, istället är du välkommen att förfika hos vår samarbetspartner Linds Konditori City (Stora torget 3) innan.

Visa upp din teaterbiljett så får du 20% rabatt på ordinarie meny!

OBSERVERA

Erbjudandet gäller vid uppvisande av teaterbiljett vardagar kl. 17.00-19.00, lördagar kl. 15.00-17.00 och söndagar kl. 13.00-15.00. Gäller ej take-away.

Läs mer på Linds Konditoris hemsida

ÄT på stan i NORRKÖPING

Innan du besöker teatern kan du äta och dricka något gott på Broadway Café & Kvarterskrog (Bråddgatan 26). Broadway erbjuder en teatermeny (se nedan) samt 15% rabatt på övrig meny (ej dryck). Visa upp din teaterbiljett för att ta del av rabatten. Bordsbokning görs på telefon 011-13 31 40.

TEATERMENY

Förrätt: Broadway Skagen
Huvudrätt: Ryggbiff med rostade rotfrukter, café de paris-smör och rödvinsås alternativt kräftfärserad rödtungafilé med kantareller och saltbakade betor
Dessert: crème brûlée

Tre rätter för 275 kr, två rätter för 235 kr

OBSERVERA

Erbjudandet gäller mot uppvisande av teaterbiljett med kvällens datum. 

Läs mer på Broadway's hemsida

Gå till hemsidan