Ditt besök

Här har vi samlat sådant som kan vara bra att veta inför teaterbesöket.

Ditt besök

Här har vi samlat sådant som kan vara bra att veta inför teaterbesöket.

COVID-19

Vi värnar om vår publik och personal och anpassar rutiner och arbetssätt för att skapa en trygg och säker miljö i samband med våra föreställningar.

Trygghetsåtgärder


SERVERING

Hösten 2021 återöppnas inte bara teaterhusen i Norrköping och Linköping, utan även en bar- och cafémiljö med nytt koncept och ny restauratör. Östgöta Kök tar över driften av det som tidigare hette Café Gycklaren i Norrköping och Guldfoajén samt Övre foajén i Linköping. Det nya namnet i båda städerna är Teaterbaren (i Linköping finns övre och nedre). Menyn offentliggörs inom kort.


Garderob

På teatern är det fri, obevakad garderob. Tala med teatervärdarna om du har behov av att låsa in väskor eller ytterplagg. Toaletter finns på varje våningsplan. Handikapptoalett finns på entréplanet i teaterhusen.


PARKERING

Stora teatern, Norrköping

Allmänna parkeringsplatser i kvarteren runt teaterhuset och handikapparkering precis utanför entrén.

Stora teatern, Linköping

Allmänna parkeringsplatser i kvarteren runt teaterhuset och handikapparkering inne på gården. Parkeringstillstånd krävs och fås i biljettkassan.


KÖPA BILJETTER PÅ PLATS?

Från en timme innan föreställning kan du som önskar få personlig service och hjälp med biljettköp av våra publikvärdar i teaterhusen. Övriga öppettider hittar du via länken nedan.

Våra öppettider


INTRODUKTIONER

Till våra stora föreställningar kan du digitalt ta del av en kostnadsfri introduktion inför ditt besök, för att höra mer om bakgrunden till pjäsen. Du hittar introduktionen, som består av en ljudinspelning med teaterchef Nils Poletti, strax innan premiär på respektive föreställnings egen sida här på vår webb.


FOTOGRAFERING

Fotografering, film- och ljudupptagning är inte tillåtet under föreställning.


MOBILTELEFONER

Din mobiltelefon stänger du av eller sätter på ljudlöst läge innan du går in till föreställningen.


OM JAG KOMMER SENT?

Tala med teatervärdarna så hjälper de dig in så snart det är möjligt, till en plats som stör så lite som möjligt.


ÅTERKÖP

Köpt biljett eller abonnemang återlöses vanligtvis inte, men under coronapandemin har vi infört öppet köp på samtliga biljetter. Kontakta oss via infobiljett@scenkonstost.se eller telefonbokningen på 020-51 51 20 om du vill avboka ditt kommande teaterbesök och få pengarna tillbaka.


INSTÄLLD FÖRESTÄLLNING

Vid inställd föreställning meddelas du om detta via det telefonnummer du uppgett vid bokningen. Du som lämnat mobilnummer får ett sms.

Kontakta oss inom en månad efter inställd föreställning, så får du byta till ett annat speldatum (om möjligt). Du kan också få pengarna tillbaka för biljettkostnaden genom att kontakta oss via infobiljett@scenkonstost.se eller 020-51 51 20.


RULLSTOLAR

Stora teatern, Norrköping

Till vänster om den stora entrén, på sidan av huset, finns en entré för rullstolar. Hiss finns till parkett och ner till biljetthallen.Rullstolsplatser finns på parkett.

Stora teatern, Linköping

En rullstolsramp finns vid stora entrén. Hiss finns i biljetthallen upp till parkett och första raden. Rullstolsplatser finns på första raden.

Tillgänglighet


Hörhjälpmedel

Hörselutrustning finns att tillgå i båda teaterhusen. Om du har hörapparat kan du använda hjälpmedlet som en teleslinga (hängs runt halsen). Om du inte har hörapparat får du en hörsnäcka som kopplas till hjälpmedlet. Du kan också ta med dina egna hörlurar om du vill. Fråga teatervärdarna på plats så hjälper de dig.

Observera att det alltså inte finns en slinga i golvet utan att du behöver låna en hörhjälpenhet med inbyggd slinga i halsbandet.

Hitta hit

Stora teatern, Norrköping
Teatertorget 1, mellan Slottsgatan och Bråddgatan. Gångavstånd till Resecentrum.

Stora teatern, Linköping
Platensgatan 12, entré ut mot Vasavägen. Gångavstånd till Resecentrum.

X-scenen, Norrköping
Repslagaregatan 9 i centrala Norrköping (mittemot Galleria Domino).

X-scenen, Linköping
ung scen/öst, Linköping
Elsa Brändströms gata 3B i Linköping.

Gå till hemsidan