Hoppa till innehåll

Faust II

Spelades 2019/2020

Föreställningen spelades 2019

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Följ med Faust och djävulen på ett episkt äventyr i det antika Grekland! Möt mytologiska vidunder, gudar, gudinnor och riddare i denna surrealistiska folksaga.

Den klassiska myten om Faust som säljer sin själ till djävulen i utbyte mot kunskap har inspirerat till många tolkningar. Den mest kända är sannolikt Johann Wolfgang von Goethes livsverk Faust I (1808) och Faust II (1832).

I den andra och fristående delen hjälper Faust och Mefistofeles (djävulen) den tysk-romerska kejsaren och blir belönade med en stor maskeradfest i Venedig. Faust förälskar sig i festens höjdpunkt – Sköna Helena från Sparta – och tillsammans med Mefistofeles beger han sig till antiken för att leta reda på henne. På sin resa möter de fantasifulla varelser och besöker allt från palats och öar till grottor och laboratorium.

Faust är den rastlöse sökaren och en symbol för människans eviga strävan. Faust II är en berättelse om att vilja ha, men istället få vad man förtjänar. Upplev en storslagen teaterfest och ett stycke europeisk historia tillsammans med den ovanligt stora ensemblen!