Hoppa till innehåll

William Wahlstedt

/ Skådespelare

Biografi

William debuterade som 10-åring på Borås Stadsteater i De tre musketörerna. Under 90-talet var han med och bildade fria teatergruppen De vill i Stockholm.

Såväl före som efter utbildning på Teaterhögskolan i Göteborg, har William arbetat på en rad teatrar i Sverige. Här kan exempelvis nämnas roller som Göran i Hatten är din på Backa Teater, som Lord Pembroke i Kung John och som Mattias i Livingstones barn, båda på Upsala Stadsteater. William har också medverkat i en julföreställning för barn på Teater Halland och Cornflakesportföljen på Nya Skånska Teatern.

I musikalen Jesus Christ Superstar på Maxim i Stockholm kunde vi se honom i rollen som Aposteln Tomas. Han har också medverkat i SVT:s filmer om Kommissarie Wallander och SVT:s serie Kommissarie Winter. Hösten 2006 medverkade William i Riksteatern/Tyst teaters Minns du Garbo?

På Östgötateatern har vi sett William i Motortown, Räddad, Drottning på kryckor, Dissocialia, Cabaret och Nära Livet. På senare år har vi sett honom i Final, Enron, Gymnasieguiden, Hamlet, Änglar i Amerika, 1984, Misantropen och Mycket väsen för ingenting. Föregående spelår medverkade han i Faust II, De skyddssökande och Rocky Horror Show.

William tillhör Östgötateaterns fasta ensemble.