Hoppa till innehåll
Klara Enervik

Amélie

Musikal av Dan Messé, Nathan Tysen och Craig Lucas

Föreställningen spelades 2021

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Upplev den färgsprakande musikalversionen av den femfaldigt Oscarsnominerade franska filmen.

Den blyga Amélie bor i Paris och lever i sin egen lilla värld. En dag hittar hon ett skrin fyllt av barndomsminnen och bestämmer sig för att leta upp ägaren till det. Efter att i all hemlighet ha lämnat tillbaka skrinet och sett glädjen det gav börjar Amélie i smyg försöka förbättra sina grannars liv. När hon träffar den fascinerande Nino uppstår frågan: har hon modet att också våga förändra sitt eget liv?

Amélie är en förtrollande berättelse om att återerövra det vackra, äventyrliga och fantasifulla i livet. Här finns färgstarka karaktärer, en retrodoftande parisisk miljö och romantisk musik. För regi står Markus Virta, som senast regisserade den hyllade musikalen Come From Away på Östgötateatern.

Amélie är baserad på Jean-Pierre Jeunets filmsuccé från 2001, med svensk titel Amelie från Montmartre. Musikalen hade premiär på Berkeley Repertory Theatre i Kalifornien 2015 och Broadway-premiär två år senare. En omarbetad version sattes framgångsrikt upp på West End i London 2019. Hösten 2021 har Amélie skandinavisk premiär på Östgötateatern.

Spelperiod Norrköping
25 september - 24 oktober 2021
Spelperiod Linköping
12 november - 19 december 2021
Föreställningens längd
Ca 2 timmar och 25 minuter lång (inklusive 25 minuter paus)
Biljettpris
100 - 520 kr