Hoppa till innehåll

Kajsa Reingardt

/ Skådespelare

Biografi

Kajsa Reingardt är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Hon debuterade som Hedvig i Vildanden på Malmö Stadsteater 1980. På samma teater spelade hon sedan bland annat Nora i Ett dockhem, Anne Frank och Nina i Måsen. Hon var även verksam i TV-ensemblen, där hon bland annat medverkade i Yngsjömordet och Esarparen i serien Skånska Mord.

Kajsa hör numera till Stockholms Stadsteaters fasta ensemble. Under åren har hon även gästspelat på bland annat Dramaten, Teater Brunnsgatan Fyra, Malmö Opera, Oscarsteatern och GöteborgsOperan.

I musikalsammanhang har vi kunnat se Kajsa som Avril/Mellory i City of Angels, Mrs Johnston i Blodsbröder (Malmö Opera), Madame Emery i Paraplyerna i Cherbourg, Mama Morton i Chicago, Mormor Edna i Billy Elliot (Stockholms Stadsteater), Mrs Pears i My Fair Lady (Stockholms Stadsteater), Olga i Så som i Himmelen (Oscarsteatern) och som Mrs Bedwin i Oliver på GöteborgsOperan.

Kajsa har gjort flera sångprogram på Stockholms Stadsteater, däribland tolkningar av Cole Porter och Cornelis Vreeswijk. På samma teater har hon också regisserat, bland annat Vi som är hundra och Fröding och jag. Hon har även arbetat mycket med radioteater och dubbning.

På Östgötateatern har Kajsa medverkat i musikalerna Am´élie och Come From Away samt i den egna konsertföreställningen Vykort till en rädd man.