Hoppa till innehåll
Linda Olsson

Come From Away

Spelades 2020

Föreställningen spelades 2020

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

En underhållande och hoppfull berättelse om solidaritet i sviterna av terrorattackerna i New York den 11 september 2001.

Come From Away är en kanadensisk musikal baserad på den verkliga historien om när 38 plan omdirigerades med anledning av attackerna mot World Trade Center. Planen fick istället landa på den lilla flygplatsen i det isolerade kanadensiska samhället Gander på ön Newfoundland. På kort tid nära fördubblades stadens invånarantal med människor från olika delar av världen. Trots språkbarriärer och kulturkrockar öppnade Ganders invånare sina armar för de strandsatta resenärerna. Flygplatsen blev en mötesplats fylld av musik och värme.

Come From Away är en berörande påminnelse om människors förmåga att hjälpa varandra när det verkligen gäller. Den medryckande musiken består av nyskriven världsmusik – från östeuropeisk och irländsk folkmusik till afrikanska rytmer. På scen möter du tolv skådespelare och åtta musiker i en underhållande och drabbande skildring där alla människor räknas.

Nordenpremiären av Come From Away på Östgötateatern regisseras av Markus Virta, som tidigare stått bakom publiksuccéer som Så som i himmelen på Oscarsteatern och Europapremiärerna av En gentlemans handbok i kärlek och mord och Something Rotten på Wermland Opera.

Spelperiod Norrköping

26 september - 25 oktober 2020

Spelperiod Linköping

20 november 2020 - 9 januari 2021 INSTÄLLD

Föreställningens längd

Föreställningen är cirka en timme och 50 minuter lång (ingen paus)

Tema 11 september

Paket med vernissage, programkväll och öppen repetition av Come From Away.