Hoppa till innehåll

Joakim Jennefors

/ Skådespelare

Biografi

Joakim Jennefors är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm. Han debuterade som musikalartist i Ringo på Göta Lejon 1986. Sedan dess har han bland annat setts i rollerna som Tony i West Side Story på Chinateatern och GöteborgsOperan, Enjolras i Les Misérables och Karl Oskar i Kristina från Duvemåla på Cirkus och gjort huvudrollen som Pepé i Pojken och stjärnan på Dramaten.

Han har även medverkat i musikaler som Chess på Cirkus, Sweeney Todd och Chicago på Stockholms Stadsteater och My Fair Lady och Så som i himmelen på Oscarsteatern.

Joakim har även arbetat som skådespelare, både för teaterscenen och inom film och tv. På 90-talet gav han rösten till Quasi Modo i den svenska versionen av Walt Disneys Ringaren i Notre Dame. Han har också varit ansvarig för och sånginstruerat/regisserat dubbningen av produktioner som Skönheten & Odjuret (2017), Hitta Doris, Vaiana och Frost såväl som Happy Feet och Harry Potter.

Parallellt med detta arbetar Joakim som sång- och talpedagog, bland annat på Balettakademien, Base och Kulturama i Stockholm.