Hoppa till innehåll

Come From Away

Den älskade musikalen är tillbaka

Föreställningen spelades 2022

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Come From Away är en kanadensisk musikal baserad på den verkliga historien om när 38 plan omdirigerades med anledning av attackerna mot World Trade Center. Planen fick istället landa på flygplatsen i det isolerade kanadensiska samhället Gander på ön Newfoundland. På kort tid nära fördubblades stadens invånarantal med människor från olika delar av världen. Trots språkbarriärer och kulturkrockar öppnade Ganders invånare sina armar för de strandsatta resenärerna. Flygplatsen blev en mötesplats fylld av musik och värme.

Come From Away är en berörande påminnelse om människors förmåga att hjälpa varandra när det verkligen gäller. Den medryckande musiken består av nyskriven världsmusik – från östeuropeisk och irländsk folkmusik till afrikanska rytmer.

För regi står Markus Virta, som tidigare stått bakom publiksuccén Amélie.

Spelperiod Linköping

9 september – 23 oktober 2022

Spelperiod Norrköping

12 november – 31 december 2022

Längd

Föreställningen är 1 timme och 40 minuter utan paus

”En varm dusch”

Läs en intervju med regissören Markus Virta här, inför Nordenpremiären av Come From Away hösten 2020.

Samtal

8 september (inkl. genrep, Linköping): Musikalsamtal med regissören Markus Virta och teaterchef Nils Poletti.

11 november (inkl. genrep, Norrköping): Om musiken, med kapellmästare Mathias Lundqvist och Broadwaymusiker Alec Berlin.

"Alla ställde upp"

Här kan du läsa en intervju med den svenska resenären Tomas Grahl, som blev strandsatt i Gander efter terrorattackerna 2001.

Publikfavorit

“Underbart att kväll efter kväll få möta stående ovationer och jubel”. Här kan du läsa en intervju med skådespelaren Jesper Barkselius.