Hoppa till innehåll

Kära Anna

Spelades 2019

Föreställningen spelades 2019

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Välkommen till en reading av en nyskriven och nyskapande svensk musikal.

Historien Kära Anna är baserad på en idé av Oscar Collin och musikalen är ett originalverk av Oscar Collin och Pia Ternström. Under en vecka workshoppas verket på Östgötateatern tillsammans med regissör AnnaKarin Hirdwall och musical supervisor Nils-Petter Ankarblom.

Anna är 45 år och har för första gången tagit tag i sitt liv, ordentligt - hon har bestämt sig för att bo själv, skilt sig från Micke och snart ska hon bli mormor! Trots att allt äntligen flyter på har Anna under en tid känt att något inte står rätt till. Efter en lång utredning får hon diagnosen Alzheimers sjukdom. Av rädsla för att bli behandlad annorlunda väljer hon att inte berätta om sjukdomen för någon...

Vad gör det med Anna och hennes anhöriga? Hur hanterar hon livet, som snart kanske kommer att ta slut?

Hinner man leva ett helt liv innan man ska dö?


Upphovspersoner:

Oscar Collin är frilansande kompositör, sångare, sångpedagog och musikalartist. Han har på musikalscenen bland annat medverkat i Les Misérables på Åbo Svenska Teater och Aarhus Teater och varit återkommande gästsolist i succéföreställningen Från Broadway Till Duvemåla. Sedan 2011 har Oscar skrivit film- och tv-musik till produktioner runt om i Europa samt till ett flertal dansföreställningar. Oscar är också utbildad sångpedagog vid Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) och arbetar som lärare/musikalisk ledare på Balettakademin i Stockholm.

Pia Ternström är skådespelare och musikalartist utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Efter examen debuterade Pia som Sheila i HAIR på GöteborgsOperan och har sedan dess medverkat i ett flertal produktioner, däribland i Broarna i Madison County (Maximteatern, Slagthuset) och Machinal (Göteborgs Stadsteater). Pia har sedan 2017 workshopat manus för scen och film, och även gjort kostym till diverse kortfilmer.