Hoppa till innehåll
Beetlejuice

Beetlejuice

Europapremiär för Broadwaymusikalen

Kommande föreställningar

Information om kommande föreställningar saknas.

Paret Barbara och Adam som lyckliga bor i sitt drömhus, omkommer tragiskt när de faller genom golvet. In i huset flyttar då en ny familj, bestående av Charles, hans tonårsdotter Lydia och hans nya partner Delia. Det visar sig att huset hemsöks av en djävulsk demon, Beetlejuice, som inte vill något annat än att komma tillbaka till jordelivet. Detta kan bara ske, om en levande människa säger hans namn högt tre gånger.

Tonårsdottern Lydia är besatt av döden och att få kontakt med sin nyligen avlidna mamma. Lydia är den enda i huset som kan se Beetlejuice, som blivit fast på en plats någonstans mellan den verkliga världen och dödsriket. Hon lyckas återkalla Beetlejuice till livet, och tillsammans tar de nu helt över huset. Samtidigt spökar vålnaderna Adam och Barbara runt i huset. När Lydia väl kommer till dödsriket, hittar hon inte sin mor och vänder då tillbaka till den verkliga världen. Hur ska det sluta? Kommer de lyckas lura tillbaka Beetlejuice därifrån han kom, nu när han till slut visat sina rätt färger?

Beetlejuice är en modernt berättad musikal med hjärta – en skruvad spökkomedi. En historia om saknad, sökandet efter tillhörighet och liv och död. Musikalen bygger på Tim Burtons kultfilm från 1988 med samma namn. Den hade premiär på Broadway i april 2019 och nypremiär 2022, efter att ha legat nere under covidåren.  

Europapremiären på Östgötateatern hösten 2024 regisseras av Markus Virta, som bland annat regisserat musikaler som Så som i Himmelen på Oscarsteatern, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann på Wermland Opera och Socialdemokraterna – the musical. På Östgötateatern har han tidigare regisserat publiksuccéerna Come From Away och Amélie. Musikaliskt ansvarig är Kristin Stenerhag och för scenografi och kostym står Stine Martinsen, som senast sågs på Östgötateatern i succémusikalen Waitress.

Spelperiod Norrköping

6 september–6 oktober 2024

Spelperiod Linköping

31 oktober–8 december 2024

Abonnemang

Ingår i Stora abonnemanget

Biljettsläpp

25 april kl 15.00

Rekommenderad ålder

11+