Hoppa till innehåll
En ridå

Röda Nejlikan

Spelades 2007/2008

Föreställningen spelades 2007 - 2008

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Passionerat triangeldrama i skuggan av giljotinens vassa klinga.

Paris 1794. Revolutionen har övergått i skräckvälde. Adelns huvuden rullar och en mans namn är på allas läppar. Röda Nejlikan. Förklädd, vågar han sitt liv för att smuggla den franska aristokratin ur landet.

 I det betydligt lugnare England ägnar sig snobben Sir Percy Blakeney åt ett glamoröst liv. Det enda som skulle få honom till Frankrike i dessa dagar är möjligen en ny kravatt. Eller? Ja, och för att träffa sin blivande hustru, skådespelerskan Marguerite. Men hur nära bekant är hon med revolutionären Chauvelin, mannen bakom alla avrättningar?

 När Marguerites bror Armand tillfångatas och hans liv svävar i fara, tvingas hon gå revolutionens ärenden. Allt för jakten på Röda Nejlikan.

 Byggd på Orczys klassiker och omskapad till musikal av Frank Wildhorn & Nan Knighton, hade Röda Nejlikan sin urpremiär i New York 1997. Kompositören står även bakom publiksuccén Jekyll & Hyde. Med shownummer i raffinerad koreografi, färgstarkt persongalleri och mäktig orkester är det här en av Östgötateaterns största musikaluppsättningar.