Hoppa till innehåll

CAMERA (Workshop)

En helt ny musikal håller på att ta form, CAMERA, om Ingrid Bergman.

Föreställningen spelades 2015

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Nyfikna fick en unik möjlighet att kliva in bakom kulisserna och se en del av arbetsprocessen när en ny musikal kommer till liv. Projektet är ett samarbete mellan Östgötateatern och Högskolan för scen och musik i Göteborg. Förstaårsstudenterna på kandidatprogrammet för musikal deltog i workshopen tillsammans med skådespelare från Östgötateatern.

CAMERA är en nyskriven musikal av Staffan Aspegren och Jan-Erik Sääf, som berättar historien om en kvinna som banade väg för flera av Hollywoods största skådespelerskor.

Ingrid Bergman ursäktade aldrig sig själv och valde alltid att gå sin egen väg. 1949 följde hon sitt hjärtas röst och lämnade det liv hon byggt upp i USA med sin svenska familj. Destinationen var Italien, där hon fick utlopp för sina konstnärliga ambitioner i filmer av Roberto Rossellini. De två inledde en kärleksrelation, Ingrid blev gravid och en av de största skandalerna i Hollywoods historia var ett faktum.

CAMERA handlar om en kvinna som levde sitt liv genom sin persona. Framför en kamera och bakom en mask. Ingrid skulle ha fyllt 100 år 2015.