Hoppa till innehåll

Sound of Music

Föreställningen spelades 2014 - 2015

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Vi är många som kan sjunga eller åtminstone nynna med i alla sånger ur Sound of Music, en av världens mest älskade musikaler. Vi är också många som har sett filmen, från 1965, där Julie Andrews kommer springande över ängarna bland bergen och brister ut i sång. Filmen blev en ofantlig succé och vann fem Oscars (1966).


Berättelsen i Sound of Music är hämtad från verkliga händelser och faktiska personer. Maria, en ung blivande nunna, lämnar klostret för att arbeta som barnflicka hos familjen von Trapp. Kapten von Trapp, som sörjer sin avlidna hustru, behandlar sina sju barn som om de vore en del av hans besättning. Istället för att använda barnens namn har han gett dem en varsin visselsignal.

 

Maria dyker upp som en virvelvind och blåser liv i huset och fyller det med musik, glädje och kärlek. I bakgrunden hotar dock nazisternas framfart familjens lycka.

 

Barnen i föreställningen

Familjen von Trapps sex yngsta barn spelades av unga förmågor från Östergötlands alla hörn. I ensemblen fanns tolv barn. Alla mycket noggrant utvalda vid en öppen audition med 330 sökande. Barnen var uppdelade i två syskonskaror, som turades om att spela i föreställningarna.