Hoppa till innehåll
Waitress. Mercedesz Csampai.

Waitress

Sverigepremiär för Broadwaymusikalen

Föreställningen spelades 2023

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Den gravida servitrisen Jenna är fast i en liten stad och ett kärlekslöst äktenskap med en våldsam man. Hon flyr verkligheten genom att baka spektakulära pajer; unika skapelser döpta efter de ovanliga smakkombinationerna och händelser som inspirerat till dem.

När en pajtävling utlyses i en närliggande stad ser hon sin chans att fly hemmet och förverkliga en sedan länge bortglömd dröm. Genom stöd från sina kvinnliga kollegor och en oväntad romans hittar hon modet att återta en förlorad del av sig själv.

Waitress är en feelgoodmusikal som hyllar kraften i vänskap, drömmar och en vällagad paj. En charmig och berörande romantisk komedi och en påminnelse om att lyckan kan finnas på de mest oväntade platser.

Musikalen baseras på Adrienne Shellys film med samma namn från 2007 och är skriven av den hyllade manusförfattaren Jessie Nelson, med musik och sångtexter av Grammy Award-belönade Sara Bareilles. Waitress har spelats på Broadway i New York såväl som på Londons West End.

Sverigepremiären på Östgötateatern hösten 2023 regisseras och koreograferas av Roger Lybeck, som jobbat med framgångsrika musikaler på alla de stora svenska teater- och operahusen. Musikaliskt ansvarig är Kristin Stenerhag och för scenografi och kostym står Stine Martinsen, som senast på Östgötateatern arbetade med succémusikalen Amélie.

Spelperiod Norrköping

15 september – 28 oktober 2023

Spelperiod Linköping

18 november – 31 december 2023

Abonnemang

Ingår i Stora abonnemanget

Föreställningslängd

Ca 2 timmar 45 minuter (inkl. paus)

Boka förtäring i pausen

Klicka här.

Rekommenderad ålder

11+

Triggervarning

Blinkande ljus 
Ofarlig rök på scenen