Hoppa till innehåll
Drottningens juvelsmycke

Drottningens juvelsmycke

En romantisk tragedi

Kommande föreställningar

Information om kommande föreställningar saknas.

På kungliga slottet förbereds den ödesdigra maskeradbalen som slutar i mordet på Gustav III. Hovet kastas mot kaos och drottningens juvelsmycke – en dyrbar tiara med otaliga ädelstenar – försvinner. I dramat som följer möter vi den mytomspunna Tintomara, en androgyn varelse bortom gott och ont, med förmågan att förföra alla som hamnar i hens väg. 

Drottningens juvelsmycke utspelar sig till stor del i Östergötland, men har trots den lokala förankringen inte satts upp på Östgötateatern sedan 1970-talet. 

Den säregna författaren Carl Jonas Love Almqvists storslagna allkonstverk utkom 1834 och räknas idag som en av Sveriges första historiska romaner. Almqvist själv har kallats allt mellan romantiker och realist till tidig feminist, och romanen sågs av både kyrka och stat som ett samhällsomstörtande verk med revolutionär potential. 

Östgötateaterns tolkning blir en explosiv kostymfest för samtliga sinnen - en gränsöverskridande berättelse fylld av passion, makt, romantik, grymhet och död. Bakom uppsättningen står produktionsgruppen Ramaj som låg bakom publiksuccén Rocky Horror Show och teaterchef Nils Poletti regisserar.

 

Välkommen till Teaterbaren i Norrköping och Linköping
Här serveras en smaklig helhetsupplevelse. Njut av en klassisk teatermeny eller lättare förtäring, fika och goda drycker innan föreställning och i paus. Teaterbarerna öppnar 1 timma och 30 minuter innan aktuell föreställning. Läs mer och boka din meny.

Spelperiod Norrköping

24 september – 19 oktober

Spelperiod Linköping

18 november – 22 december

Längd

Föreställningen är 3 timmar inkl. 2 pauser