Hoppa till innehåll
En halvt uppeldad äldre bok.

Revolutionär litteratur

Samtal – Drottningens juvelsmycke

Föreställningen spelades 2022

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Hör den Linköpingsfödda idéhistorikern, författaren och bokförläggaren Carl-Michael Edenborg och teaterchefen och regissören Nils Poletti i ett samtal om världslitteratur som censurerats, förbjudits och bränts under 2000 år – från Ovidius till nutiden via Almqvist.

Samtalet hålls i övre Teaterbaren. Du som vill stanna kvar efteråt och se kvällens föreställning av Drottningens juvelsmycke får halva priset på teaterbiljetten.

 

Om Almqvist

Den säregna författaren Carl Jonas Love Almqvist (1793–1866) har kallats allt från romantiker och realist till tidig feminist. På sin tid betraktades flera av hans verk som samhällsomstörtande med revolutionär potential. Innan Drottningens juvelsmycke skrev Almqvist den blodiga Amorina och den halvpornografiska Murnis, som ansågs för skandalösa för att ges ut. Kortromanen Det går an, som numera har klassikerstatus, ledde i sin tur till en jätteskandal. 

DATUM OCH TIDER

24 november, Stora teatern i Linköping

Samtal i övre Teaterbaren kl. 17.45, längd ca 45 minuter

Pris

160 kr. I biljettpriset ingår ett smörrebröd med lax och ett glas mousserande (alternativt alkoholfritt) från Östgöta Kök. OBS! P.g.a. förbeställning av mat behöver du boka biljett senast vid lunchtid på tisdag 22 november.

Begränsat antal platser, först till kvarn.

Se föreställningen

Drottningens juvelsmycke börjar kl. 19.00 och pågår ca 3 timmar och 20 minuter (inkl. två pauser). Du som köper biljett till samtalet får halva priset på teaterbiljetten.

Köp rabatterad biljett till Drottningens juvelsmycke 24 november här