Hoppa till innehåll
En halvt uppeldad äldre bok.

Revolutionär litteratur

Samtal – Drottningens juvelsmycke

Kommande föreställningar

Information om kommande föreställningar saknas.

Den säregna författaren Carl Jonas Love Almqvist (1793–1866) har kallats allt från romantiker och realist till tidig feminist. På sin tid betraktades flera av hans verk som samhällsomstörtande med revolutionär potential. Innan Drottningens juvelsmycke skrev Almqvist den blodiga Amorina och den halvpornografiska Murnis, som ansågs för skandalösa för att ges ut. Kortromanen Det går an, som numera har klassikerstatus, ledde i sin tur till en jätteskandal.

Hör den Linköpingsfödda idéhistorikern, författaren och bokförläggaren Carl-Michael Edenborg och teaterchefen och regissören Nils Poletti i ett samtal om världslitteratur som censurerats, förbjudits och bränts under 2000 år – från Ovidius till nutiden via Almqvist.

Samtalet hålls i Teaterbaren. Du som vill stanna kvar efteråt och se kvällens föreställning av Drottningens juvelsmycke får halva priset på teaterbiljetten.

DATUM OCH TIDER

13 oktober, Stora teatern i Norrköping

Samtal i Teaterbaren kl. 17.45, längd ca 45 minuter

Dörrarna till teaterhuset öppnar kl. 17.15

Pris

160 kr. I priset ingår ett glas mousserande (alternativt alkoholfritt) samt ett smörrebröd (skagenröra) från Östgöta Kök.

Begränsat antal platser, först till kvarn.

Se föreställningen

Drottningens juvelsmycke börjar kl. 19.00 och pågår ca 3 timmar (inkl. två pauser). Du som köper biljett till samtalet får halva priset på teaterbiljetten. Köp teaterbiljett med rabatt till 13 oktober här.