Hoppa till innehåll
Dekor på en teaterscen. En stor brunn omgärdad av två palmer och en gammaldags ridå.

En stank av 1700-tal

Samtal om tillverkningen till Drottningens juvelsmycke

Föreställningen spelades 2022

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

I Östgötateaterns kostym- och maskateljéer, perukmakeri och verkstäder har det varit fullt upp inför den explosiva och färgstarka Drottningens juvelsmycke, med inspiration från det smutsiga 1700-talet.

Möt peruk- och maskdesigner Anna Stålfelt, patinerare Maja Magnuson Wiklund och attributmakare Gustav Eriksson i ett samtal om tillverkningsprocessen. Hur sminkar man fram syfilisbulor? Hur kan de nytillverkade kostymerna se så gamla och använda ut? Och hur byggdes egentligen den stora bajsbrunnen i mitten av scenen?

Samtalet hålls i Teaterbaren under ledning av moderator Jeanette Söderwall. Du som vill stanna kvar efteråt och se kvällens föreställning av Drottningens juvelsmycke får halva priset på teaterbiljetten.

DATUM OCH TIDER

6 oktober, Stora teatern i Norrköping

Samtal i Teaterbaren kl. 17.45, längd ca 45 minuter

Dörrarna till teaterhuset öppnar kl. 17.15

Pris

160 kr. I priset ingår ett glas mousserande (alternativt alkoholfritt) samt ett smörrebröd (lax och pepparrot) från Östgöta Kök.

Begränsat antal platser, först till kvarn.

Se föreställningen

Drottningens juvelsmycke börjar kl. 19.00 och pågår ca 3 timmar (inkl. två pauser). Du som köper biljett till samtalet får halva priset på teaterbiljetten. Köp teaterbiljett med rabatt till 6 oktober här.