Hoppa till innehåll
Caroline Harrysson

Expedition kyla

Komik på Grönland

Föreställningen spelades 2022

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Häng med på en arktisk resa kantad av knäpp humor och galna karaktärer. Expedition kyla är en fartfylld mörk komedi, för första gången på den svenska teaterscenen.

Marja-Terttu driver världens nordligaste grill på Grönland men längtar efter ännu kyligare trakter. Piano Larsson ska nu leda en expedition norrut med målet att skapa ett nytt samhälle. De två sista kvarlevande neandertalarna, deras dotter och familjens personliga assistent Saija följer med på resan. Det gör även den unge Arijoutsi Prittinen, den skjutgalna prästen Knuut och den 78-åriga prostituerade mormor Nancy. Med grillkiosken och tre talande hundar i släptåg bär det iväg mot kallare breddgrader.

Till en början tycks gruppen utgöra den perfekta grunden för det nya samhället. Men bland dem flödar känslorna och med klimatkrisen flåsandes i nacken är det snart inte bara isen, utan även gruppen, som börjar brytas isär.

Jussi Sorjanen är konstnärlig ledare för Teater Viirus i Helsingfors. Expedition kyla, skriven av Leea och Klaus Klemola, är hans regidebut i Sverige.

Föreställningen innehåller språk som kan uppfattas stötande och rekommenderas från 16 år.

Spelperiod Linköping

4 mars - 2 april 2022

Spelperiod Norrköping

30 april - 15 maj 2022

Föreställningens längd

Ca 3 tim
(inkl. 20 min paus)

Biljettpris

50 - 415 kr

Ljuskänslighet

Föreställningen innehåller starka, blinkande ljuseffekter.