Hoppa till innehåll

Nyheter sopp- och X-scenen

På tisdag 30 augusti kl. 10.00 släpps biljetterna till höstens mindre föreställningar i Linköping.

Det handlar om den komiska och musikaliska Toastmasters – en soppteater under ett mardrömsbröllop, och den kraftfulla och berörande monologen Jag springer.

Toastmasters spelas vid lunchtid i övre Teaterbaren i Linköping onsdagar och torsdagar den 5–20 oktober. Föreställningen är skapad av och framförs av Hani Arrabi och Pia Ternström, som båda medverkar i den Linköpingsaktuella musikalen Come From Away. Mer info och biljetter här.

Jag springer är en vacker och rasande text som handlar om erfarenheten att förlora ett barn. Den framförs av Ann-Sofie Andersson Kern – på ett löpband – och regisseras av Niki Gunke Stangertz. Föreställningen har premiär på X-scenen i Linköping (ung scen/östs lokaler) den 1 december. Mer info och biljetter här.

Biljetter köper du enklast och billigast via bokningskalendern här på hemsidan, men vi har även extraöppet i teaterhusets biljettkassa i Linköping för dig som vill ha personlig service. På tisdag 30 augusti är kassan öppen kl. 10.00-15.00 och vår kundtjänst på telefon (020-51 51 20) nås kl. 10.00-13.00.

Under hösten 2022 ges inga sopp- eller X-scenen-produktioner i Norrköping med anledning av ett hissbygge på Stora teatern. När ombyggnationen är klar går hissen hela vägen upp, vilket möjliggör öppnandet av en experimentscen på vinden. Tillgängligheten till höstens stora scenen-produktioner påverkas inte, då en tillfällig ramp byggs vid entrétrappan. Läs mer om hissbygget här.

Publicerad 26 augusti 2022