Hoppa till innehåll
Jag springer

Jag springer

Kraftfull monolog framförd på löpband

Föreställningen spelades 2023

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Jag springer är en intim föreställning som framförs på ett löpband. En vacker och oerhört kraftfull text om erfarenheten av att förlora ett barn. En rasande monolog om hur man återfår meningen med livet efter att ha förlorat det viktigaste. Om känslorna som ingen ska behöva bära själv. Om det som är smärtsamt att prata om – om det vi verkligen behöver dela med oss av.

Jag springer bygger på en blogg skriven av den danska journalisten Anders Legarth Schmidt. Han började blogga när hans dotter insjuknade i leukemi, och valde då att använda löpningen som en sorts sorgebearbetning. För regi står Niki Gunke Stangertz och på scenen ser vi Ann-Sofie Andersson Kern i ständig rörelse.

Spelperioder

29 april-14 maj 2023 på Teatervinden (X-scenen) på Stora teatern i Norrköping

Speltider

Norrköping: Spelas tisdag kl. 19.00 och lördag-söndag kl. 13.00

Längd

Föreställningen är cirka 1 timme och 30 minuter

Priser

Ordinarie 130 kr
Senior 65+ 105 kr
Studerande från 13 år 65 kr

Publiksamtal Norrköping

6 maj 2023. Efterföljande samtal med Lena Kulmala, certifierad vid Svenska Institutet för sorgbearbetning och medlem i Barncancerfonden Östra. (Cirka 40 min)

Intervju

"Jag hoppas att föreställningen öppnar upp för ett samtal om vad sorg är och hur vi kan dela den tillsammans." Läs intervjun med regissören Niki Gunke Stangertz.