Hoppa till innehåll

Biljettsläpp till våren

Nu är biljetterna släppta till de flesta av vårens föreställningar.

Mitt i höstsäsongen laddar vi för att möta en vår full av nya – överraskande och drabbande – teaterupplevelser!

På de stora scenerna i Norrköping och Linköping väntar angelägen tysk dramatik i och med Nobelprisbelönade Elfriede Jelineks LARM. BLINT SEENDE. BLINDA SER! i regi av Jenny Nörbeck, samt den återvändande regissören Pontus Plænges blick på den sönderfallande kärnfamiljen i Lars Noréns genombrottspjäs Kaos är granne med Gud.

Nyhet! I Östgötateaterns nya Vårabonnemang ingår de två stora föreställningarna till rabatterat pris och med möjlighet att byta dag vid förhinder. Som abonnent får du även rabatt till teaterns övriga repertoar och ytterligare förmåner. Läs mer och köp här.

Bland vårens mindre produktioner finns bland annat skräckteater på Källarscenen (Kvinnan i svart), en berörande monolog på Teatervinden (Jag springer) och urpremiär för två cirkusföreställningar (Fofo & David samt Vain).

Dessa föreställningar ingår i biljettsläppet den 25 oktober kl. 10.00:

  • Kaos är granne med Gud – relationsdrama på stora scenerna, premiär i Linköping 10 februari 2023.
  • LARM. BLINT SEENDE. BLINDA SER! – nyskrivet på stora scenerna, Skandinavienpremiär i Norrköping 18 februari 2023.
  • Fofo & David – cirkusföreställning på Teater Bråddgatan 34 i Norrköping, urpremiär 11 januari 2023. (Spelas även på Kulturhuset Finspång, men Finspångsperioden släpps senare.)
  • Kvinnan i svart – skräckteater på Källarscenen i Norrköping, premiär 4 mars 2023.
  • Vain – cirkusmonolog på Teatervinden (X-scenen) i Norrköping, urpremiär 31 mars 2023. (Ges även på X-scenen i Linköping (ung scen/östs lokaler), men Linköpingsperioden släpps senare.)
  • Jag springer – monolog på Teatervinden (X-scenen) i Norrköping, nypremiär 29 april 2023. (Ges även på X-scenen i Linköping (ung scen/östs lokaler) 1–9 december 2022.)

Biljetter köps enklast och billigast (du slipper serviceavgift) via bokningskalendern på startsidan på ostgotateatern.se eller på respektive föreställnings egen sida. Självklart går det även bra att boka via telefon 020-51 51 20 eller i någon av våra biljettkassor. Adresser och aktuella öppettider hittar du här.

Psst! Är du abonnent hos oss? Då har du förtur och kan boka biljetter redan nu via Mina sidor.

 

Soppteater och turné

Den uppskattade soppföreställningen Toastmasters, av och med Hani Arrabi och Pia Ternström, har spelats i Linköping under oktober. På grund av hög efterfrågan kommer den att ges även i Teaterbaren i Norrköping i november-december. Men! Observera att hissen just nu byggs om och därför inte fungerar. Biljetterna släpps i samband med vårsläppet den 25 oktober.

Under våren kommer vi även att spela följande produktioner, men till dessa släpps biljetterna senare:

  • Pyttipanna – interaktiv soppteater med skådespelarna Sven Angleflod och Karl Sanner tillsammans med musiker.
  • Gjort i länet – ett unikt projekt där en föreställning arbetas fram på fem östgötska orter tillsammans med det lokala kulturföreningslivet.
  • Lilla gårdsorkestern – en utomhusföreställning för äldreboenden i samarbete med Östgötamusiken, inom ramen för projektet Kultur för äldre.

Fler föreställningar, publiksamtal och evenemang tillkommer.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev (anmälan via startsidan) och följ oss i sociala medier för löpande nyheter från teatern!

Publicerad 20 oktober 2022