Hoppa till innehåll
Stora teatern i Norrköping.

Kulturnatten 2022

24 september i Norrköping

Föreställningen spelades 2022

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Äntligen kan vi träffas och uppleva kultur i alla dess former tillsammans igen! Välkommen till Östgötateatern under Kulturnatten, här är vårt program lördagen den 24 september.

Utöver nedanstående samproducerar och stöttar vi cirkus- och dansföreställningar på andra platser i staden 23-25 september, läs mer i artikeln här.

 

Kl. 10.00 Morgonlyrik i Teaterbaren, Stora teatern

Skådespelare från Östgötateatern läser poesi – från Sonja Åkesson till Franz Kafka. Medverkande: Ann-Sofie Andersson Kern, Sven Angleflod och Gabriella Boris.

Längd: cirka 50 min. Insläpp från kl. 9.30. I biljettpriset (110 kr) ingår smörgås, kaffe och äppelmust från Östgöta Kök. 

KÖP BILJETTER HÄR

 

Kl. 11.00-14.00 Öppet hus i kostymateljén och kostymförrådet, Slottsgatan 135

I vår ateljé måttsys alla tänkbara kostymer, från historisk tid till nutid och från avskalad realism till storslagen fantasi. Möt teaterns skräddare och patinerare som berättar om tillverkningsprocessen och besök kostymförrådet för att se exempel på de fantastiska kreationer som skapats till uppsättningar genom åren.

Fri entré, biljett behövs inte.

Observera att kostymateljén och kostymförrådet inte ligger i teaterhuset utan i Östgötateaterns lokaler i Kulturkvarteret Hallarna.

 

Kl. 18.00 Drottningens juvelsmycke – premiär på Stora teatern

Östgötateaterns tolkning av Carl Jonas Love Almqvists romantiska tragedi blir en explosiv kostymfest för alla sinnen - en gränsöverskridande berättelse fylld av passion, makt, romantik, grymhet och död. För idé och koncept står produktionsgruppen Ramaj, som senast gjorde Rocky Horror Show, och teaterchef Nils Poletti regisserar. Läs mer om föreställningen.

Längd: cirka 3 timmar inklusive 2 pauser. Teaterbaren, i samarbete med Östgöta Kök, är öppen.

KÖP BILJETTER HÄR

 

Kl. 18.30 Drip Drop Dead - performance och utställning på Källarscenen, Stora teatern

Kliv ner i källarmörkret till Östgötateaterns nyaste scen och upplev en cirkusföreställning där löpning, komik och måleri blandas samman på vita papper. En intim och svettig performance som tänjer på både kroppens och konstens gränser. Av och med cirkusduon David & Fofo. Läs mer om föreställningen.

Längd: cirka 50 min. Observera ingång från Slottsgatan (sidan av teaterhuset som vetter mot Hugo), begränsat antal platser.

KÖP BILJETTER HÄR

Psst! Kulturnatten pågår i år 23–25 september och därmed ingår även Drip Drop Dead den 23 september i programmet. Flera konstverk som skapats under föreställningarna går att se under en konstvandring i Knäppingsborg, i samarbete med butiken To Decay. Kartor finns att hämta i alla områdets butiker och restauranger.

Begränsad tillgänglighet

OBS! För närvarande är det begränsad tillgänglighet i teaterhuset med anledning av ombyggnation av hissen. Under tiden finns en ramp vid entrétrappan för att tillgängliggöra höstens föreställningar på stora scenen.

Läs mer om hissbygget här