Hoppa till innehåll

Talkshow med Tobias Almborg

Spelades 2019

Föreställningen spelades 2019

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Klubbkänsla med intressanta gäster, musik, konst och happenings. Skådespelaren Tobias Almborg är tillbaka med sin populära talkshow!

Byt ut tv-soffan mot teatersalongen och börja fredagskvällen med att låta dig inspireras och underhållas av spännande möten med skådespelare, artister, konstnärer, arrangörer och kultur- och nöjesprofiler.

Tobias Almborg har stått på Östgötateaterns scen sedan år 2000 och bland annat setts i Motortown, Bluebird, Änglar i America, Frankenstein, Sound of Music och senast i Nån sorts lugn före stormen. Han medverkade även i den Oscarsnominerade långfilmen En man som heter Ove.

 

Gäster

16 augusti

Östgötateaterns teaterchef Nils Poletti och premiäraktuella skådespelaren Caroline Harrysson från Har du blivit född tar plats på scenen tillsammans med journalisten och författaren Clas Svahn, ordförande för Arkivet för UFO-forskning (AFU) i Norrköping. Dessutom kommer singer-songwritern Hardy Hum från And We Should Die Of That Roar att bjuda publiken på sin unika blandning av mörk och kraftfull blues med punk- och balkaninfluenser.


30 augusti

Anders ”Moneybrother” Wendin har länge varit ett stort namn på den svenska musikscenen. 2015 sågs han på Östgötateaterns scen i Frankenstein och 2017 var han en av artisterna i Så mycket bättre. Nu är han aktuell med ett nytt album och en akustisk turné, som du som talkshowbesökare får smakprov på. Punkbandet 23 Till bildades i Norrköping i mitten av 1980-talet och lade instrumenten på hyllan 1996. Nu har bandet återuppstått och kvartetten är aktuell med en ny skiva och turné. Hör två av dem berätta mer hos Tobias Almborg i talkshow-soffan! Kvällen gästas dessutom av skådespelaren Lotta Ramel, som du i höst kan se som djävulen i Faust II, samt av Söderköpingskonstnären Ola Niklasson, som ger nytt liv i gamla tavlor.


13 september

Möt psykologen och författaren Jenny Jägerfeld, ursprungligen från Skärblacka, och de populära musikalartistbröderna Daniel och Bruno Mitsogiannis. På musikfronten gästar även Fredrik "Frallan" Jonsson, aktuell som musiker i Östgötateaterns nya livemusikquiz Gissa rätt, vinn en biljett! Dessutom blir det livemålning med östgötska konstnären Mika Liffner.


28 september

Fira Kulturnatten på teatern! Filmkollektivet Crazy Pictures har satt Norrköping på filmkartan med långfilmen Den blomstertid nu kommer. Hör mer om arbetet bakom biosuccén och den första svenska katastroffilmen på över 40 år. Skådespelaren Peter Jansson har bland annat arbetat på Örebro Länsteater, Riksteatern och Östgötateatern såväl som med tv och radio. Till våren är han aktuell i Bygdens söner - en ömsint landsbygdskomedi på turné i Östergötland - med Peter själv i samtliga roller. Dessutom - vad vore Kulturnatten utan livemusik? Det bjuds vi på av Ida Staake från Kristinehamn, som läser musikproduktion och songwriting på Örebro universitet.


4 oktober - OBS! Inställd