Hoppa till innehåll

Joseph Vila Garcia

/ Skådespelare

Biografi

Joseph är från Palma de Mallorca men uppväxt i Stockholm. Han har, förutom i Sverige, arbetat och studerat i Finland, Spanien, och England. I Stockholm är han utbildad på S.E.T och Södra Latin och i Jakobstad och Åbo på NoviasYrkeshögskola I.M.T.E. (International Musical Theatre Education, under ledningav Georg Malvius). Han har tagit sånglektioner för bland andra Rebeca CardenasValencia i Barcelona, Derek Barnes i London och Annika Mylläri i Jakobstad.

Bland rollerna finns Berger i Hair, Engineer i Miss Saigon, Prinsen i Shakespeares Romeo och Julia, Quasimodo i Ringaren i Notre Dame, Renfield i Dracula och Rolf i Sound of Music. Andra musikaler är bland andra Rebecca på Malmö Opera, Mamma Mia på Svenska Teatern i Helsingfors, Coliseum i Madrid (spanska produktionen) samt Råttfångaren på Dramaten (skriven av Rikard Bergkvist, Per Hägglund och Joakim Thåström).

Joseph har även arbetat med barn och ungdomar för Pauline Quirke Academy och turnerat med Högstadiepjäsen Gränslandet, skriven av Farnaz Arbabi. Han har haft en egen tribut till Freddie Mercury och gjort Queenkonserter i Finland med We Will Rock You-orkestern från Cirkus i Stockholm. Han spelade både Freddie Mercury och Montserrat Caballé för tv i PhilMcintyre Tv's, The Peter Kay project. I indiefilmen Solito spelade han Juanma.

Sedan mars 2017 har Joseph varit medlem av Aula de Verso i Madrid. Gruppen arbetar framförallt med dramatik från spansk guldålder, så som Calderon, Lope de Vega och Sir Juana Inez de la Cruz, i Teatro de las Aguas och Madrids Teaterförbund under ledning av Karmele Aranburu och Juan Polanco.