Hoppa till innehåll

Teaterns program Augustifesten

Stadsfest i Norrköping 17 till 21 augusti.

Välkommen till Östgötateatern under Augustifesten i Norrköping! Teaterns program bjuder på improvisationsteater, musikalmusik och cirkus.

På fredag den 19 augusti öppnas dörrarna till Stora teatern för ett öppet hus som bland annat inkluderar Teatersport, där skådespelare från Östgötateatern och ung scen/öst intar Teaterbaren för att tävla i improvisationsteater. Start på scen kl. 18.00 och fri entré. Evenemanget arrangeras i samarbete med Östgöta Kök.

Augustifest-scenen vid Gamla torget blir det smakprov ur höstens stora musikal Come From Away, då Anna-Maria Hallgarn, Lisa Hu Yu, Karin Oscarsson, Kajsa Reingardt, Karolin Funke och Caroline Harrysson framför numret Himlen och jag (fredag kl. 16.10). Scenen gästas även av cirkusduon David och Fofo (fredag kl. 15.00 och lördag kl. 11.45 och 13.45), som berättar om kommande föreställningar inom ramen för sitt residens på Östgötateatern.

Under Augustifesten erbjuds rabatterat pris på biljetter till utvalda föreställningar och konserter hos Östgötateatern, ung scen/öst och Norrköpings Symfoniorkester. För Östgötateaterns del gäller erbjudandet till den romantiska tragedin Drottningens juvelsmycke och musikalen Come From Away.

I samband med folkfesten släpps även biljetter till två nya cirkusföreställningar på teatern (Drip Drop Dead och KORV - En dinnershow för kids) och till höstens offentliga föreställningar hos ung scen/öst (Puppan och Förvandlingar).

Biljettförsäljningen sker på Stora teatern (fredag kl. 17.00-20.00) och på Gamla torget (fredag kl. 15.00-18.00 och lördag kl. 10.00-17.00). Erbjudandet på 15% rabatt gäller endast på ordinarie pris och vid köp på plats, ej via hemsidan eller telefonbokningen. Gäller ej teaterns premiärer.

Uppdaterad 17 augusti 2022

 

OBS! Begränsad tillgänglighet för rörelsehindrade

För närvarande är det tyvärr begränsad tillgänglighet i teaterhuset med anledning av ombyggnation. Den gamla hissen ska ersättas av en ny och bättre, men under tiden som bygget pågår går det inte att åka hiss från gatuplan till entréplan eller Teaterbaren. En ramp kommer att byggas vid entrétrappan för att tillgängliggöra höstens föreställningar på stora scenen.

Läs mer om hissbygget här

Publicerad 15 juni 2022