Hoppa till innehåll

Lars Norén och Marianne Mörck i höstens gästspel

Solitaire och Britt-Marie var här i samarbete med Riksteatern Norrköping

Höstens samarbeten med Riksteatern Norrköping bjuder på både varm komedi med Marianne Mörck i alla roller, samt en av Lars Noréns sista pjäser. 

Solitaire 
Spelas på Stora teatern i Norrköping, 27 oktober kl 19.00

"En grupp människor står instängda och sammanpressade inom en rektangel, mitt på scenen. Det finns inga väggar som stänger in dem. De kan ändå inte ta sig därifrån, och vet inte heller varför de befinner sig där."

Med den scenanvisningen inleds denna pjäs av Lars Norén, en av de sista han skrev före sin död, som nu får urpremiär på Dramaten i regi av Sofia Adrian Jupither. En pjäs som än en gång visar hur Lars Norén ständigt utvecklades som dramatiker, hur han aldrig slutade förnya sig själv. Sofia Adrian Jupither och Lars Norén hade ett långvarigt samarbete, och hon har tidigare gjort en rad uruppföranden av hans pjäser, senast Vintermusik och Episod
Boka biljetter.

Britt-Marie var här 
Spelas på Stora teatern i Norrköping, 28 november kl 19.00

En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

Britt-Marie var här är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt. Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. För dramatisering och regi står Eva Dahlman. 
Boka biljetter.

Publicerad 18 maj 2022