Hoppa till innehåll

Britt-Marie var här

Värme och humor med Marianne Mörck

Kommande föreställningar

Information om kommande föreställningar saknas.

En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. 

Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap. 

”Britt-Marie var här” är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt. Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman. 

Marianne Mörck är sångerska, skådespelare, komedienne, regissör, en stor yrkesmänniska och lika stor personlighet. Marianne har regisserat uppsättningar på Malmö Opera, Drottningsholmsteatern, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Stockholms stadsteater, Savonlinna operafestival samt i Estland och Sydkorea. Hon har också medverkat i en mängd TV-serier och filmer, bl a i Bonusfamiljen, Wallander och som SVT:s julvärd 2019.

Föreställningen spelas i samarbete med Riksteatern Norrköping.

Spelperiod

Spelas endast måndag 28 november på Stora teatern i Norrköping