Hoppa till innehåll

Britt-Marie var här

Värme och humor med Marianne Mörck

Föreställningen spelades 2023

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. 

Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap. 

Britt-Marie var här är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt. Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman.

Föreställningen ges i samarbete med Riksteatern Linköping.

Marianne Mörck är sångerska, skådespelare, komedienne, regissör, en stor yrkesmänniska och lika stor personlighet. Marianne har regisserat uppsättningar på Malmö Opera, Drottningsholmsteatern, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Stockholms stadsteater, Savonlinna operafestival samt i Estland och Sydkorea. Hon har också medverkat i en mängd TV-serier och filmer, bl.a. i Bonusfamiljen, Wallander och som SVT:s julvärd 2019.

Föreställningen spelades 28 november 2022 kl. 19.00 på Stora teatern i Norrköping, i samarbete med Riksteatern Norrköping. 

Biljettsläpp

22 februari 2023 kl. 10.00

Speldatum

7 november 2023 kl. 19.00 på Stora teatern i Linköping 

LÄNGD

Föreställningen är ca 2 timmar (inkl. paus)

BILJETTPRISER

Ordinarie 350 kr
Vuxen med scenpass 250 kr
Ungdom t.o.m. 21 år 120 kr