Hoppa till innehåll

Fly me to the moon turné genom Östergötland

Höstens turné är äntligen här!

Peter Jansson följer upp vårens turnerande succé Bygdens söner med nya föreställningen Fly me to the moon. Höstens turné erbjuder stor scenkonst på liten yta, med en skenande spiral av komplikationer och tilltrasslande lögner - som inte bara är vansinnigt rolig utan också oerhört spännande.

Fly me to the moon utspelar sig under en och samma märkvärdiga arbetsdag. Två mot pension gående undersköterskor i hemtjänsten börjar dagen med att ta hand om Tore, en man som älskar Frank Sinatra, Aftonbladet och att spela på trav. Men just denna dag är inte som alla andra, det visar sig vara den sista för Tore.

Det föds en farlig idé. På toaletten ligger ju faktiskt en död 84-årig man som inte kommer kunna hämta ut sin pension, och vad ska han ha den till nu när han är död? Marscherande mot en knaper pension efter många års slit inom hemtjänsten, hårt arbete utan någon större lön, uppkommer en chans svår att motstå… Fly me to the moon är en dråplig komedi med högt tempo i två akter, med två skådespelare och en paus.

- Jag ser oerhört mycket fram emot att ta mig an denna berättelse, inte minst nu efter pandemiska år längtar jag efter att få skratta. Skratta med och inte åt dessa sanna hjältar inom hemtjänsten, som håller folkhemsidén om ett gemensamt ansvar för dom ensamma, sjuka och gamla vid liv. I allmänhet underbetalda och i synnerhet sällan gestaltade på scen! säger Peter Jansson, regissör och konstnärlig idéutvecklare för länet.

På scenen ser vi Marika Strand och Gabriella Boris. Fly me to the moon är skriven av Marie Jonas med scenografi & kostym av Magnus Möllerstedt och mask av John Hanna.

Se hela turnéplanen här

Publicerad 25 maj 2022