Hoppa till innehåll

Teaterns hemsida nominerad till pris

ostgotateatern.se har blivit nominerad till Svenska Designpriset!

Svenska Designpriset är ett årligt evenemang som sedan 2005 utser Sveriges bästa visuella kommunikation, grafiska design och identitet.

Hemsidan fick sitt nya utseende hösten 2021, som en del i arbetet med uppdaterad grafisk profil och visuellt uttryck för Östgötateatern. Sara Pärlefalk, innehållsproducent med inriktning grafisk form på marknads- och kommunikationsavdelningen, är den som har lett arbetet. 

– Hemsidan har fått ett modigare grafiskt uttryck, som följer teaterchef Nils Polettis vision för teatern. Syftet är att den ska upplevas både lustfylld och enkel att navigera på, säger Sara Pärlefalk.

Hemsidesnomineringen är för Östgötateatern tillsammans med den lokala webbyrån Sigbit. Röstningen pågår 26 september-2 oktober. Rösta här (kategorin Heldigitalt - Webbsida).

– Det känns jätteroligt att det hårda jobb som lagts ner uppmärksammas nationellt. Det är inte utan att en blir ganska stolt, säger Sara Pärlefalk.

I september 2022 släpptes även nya hemsidor med samma grundstruktur och -design för ung scen/öst och Norrköpings Symfoniorkester.

Publicerad 16 september 2022