Hoppa till innehåll

Nya scener och cirkuskonster

Så blir hösten på Östgötateatern

Under hösten kommer Stora teatern i Norrköping kompletteras med två helt nya scener; Teatervinden och Källarscenen. Samtidigt kommer X-scenen i Linköping hos ung scen/öst fortsätta bjuda på experimentell scenkonst i det intima formatet.

Jag springer
En intim föreställning som framförs helt och hållet på ett löpband. En vacker och oerhört kraftfull text, som behandlar erfarenheten av att förlora ett barn. En rasande monolog om hur man återfår meningen med livet - efter att ha förlorat det viktigaste.

Jag springer bygger på en blogg skriven av den danska journalisten Anders Lergarth Schmidt. Han började blogga när hans dotter insjuknade i leukemi, och valde då att använda löpningen som en sorts sorgebearbetning. För regi står Niki Gunke Stangertz och på scenen ser vi Ann-Sofie Andersson Kern i ständig rörelse.

Anteckningar från ett källarhål
Spelas 2 september till 29 oktober i Norrköping. Boka biljetter här.

I katakomberna under teaterhuset bor en gammal man. Han har bott där i närmare 20 år. Förbittrad och isolerad ägnar han sin tid åt att göra upp med både det förflutna och det eviga, från personliga oförrätter till strömningar i samtiden.

Så hjärtligt välkommen att stiga ned lagom till höstmörkret - när vi inviger en helt ny källarscen. Först ut är en monolog baserad på Fjodor Dostojevskijs klassiska kortroman Anteckningar från ett källarhål. En liten och intim historia - som ändå rymmer både allmänmänskliga och aktuella erfarenheter.

Vilken soppa! En talkshow med Hani och Lisa
Östgötateaterns egna Hani Arrabi och Lisa Hu Yu tar er med bakom kulisserna på teatern. Det kommer bjudas på allt ifrån kluriga quiz till knäppa teatersporter, diskussioner och chans för dig att ställa frågor och få veta mer om oss och vår teater. Vid varje tillfälle medverkar en hemlig gäst med anknytning till teatern. Kommer även finnas som After Work vissa datum.

Cirkusresidens med David och Fofo
Äntligen kommer cirkuskonsten tillbaka till teatern! David och Fofo består av David Eriksson och Fouzia "Fofo" Rakez, som tillsammans turnerat otaliga varv runt jorden med föreställningar i bland annat Las Vegas och operahuset i Sydney - och arbetat med kompanier som Cirkus Cirkör, Circus Flic Flac och La Soireé.

Nu kommer de till Östergötland med sitt mest spännande projekt hittills: Att återuppväcka ett partnerskap som legat i dvala, och öppna upp en outforskad värld av upptåg som får publiken att fullständigt tappa hakan.

Drip Drop Dead
Hela livet har David sprungit från något. Nu springer han emot något. Drip Drop Dead är en cirkusföreställning där löpning, komik och måleri blandas samman på vita papper. En intim, svettig upplevelse i högt tempo som tänjer på både kroppens och konstens gränser.

KORV - En dinnershow för kids
En helgalen lunchföreställning för hela familjen där cirkuskonst möter Wallmans-show! Det blir varmkorv med bröd, glass i stora lass och fullständigt matkrig. Erinra dig vad det var som du drömde om som barn. Exakt detta kommer David och Fofo bjuda dina barn på!

Publicerad 29 juni 2022