Hoppa till innehåll

Tack kära publik!

Våren 2023 har varit omtumlande och storslagen, och nu äntligen börjar pandemins efterverkningar släppa greppet om oss och hela Scensverige. Hjulen börjar rulla som de ska igen och kontraktet med er, kära publik, kan skrivas igen och det är inget annat än fantastiskt!

Tack för att ni har kommit till salongerna för att ta del av vår hommage och uppsättning av Noréns klassiska Kaos är granne med Gud och Sverigepremiären av nobelpristagaren Elfriede Jelineks utmanade och formstarka föreställning LARM. BLINT SEENDE. BLINDA SER! Vi har också spelat soppteatrarna Minnesstunden och Pyttipanna, skräckföreställningen Kvinnan i Svart, samt cirkusmonologen Vain och löparmonologen Jag springer. I länet har vi turnerat med Efter 18 – en talkshow-revy, där vi tillsammans med lokala aktörer skapat unika scenkonstupplevelser!  

Snart är semestern här och en efterlängtad ledighet väntar för många. Men om några veckor, när vi är trötta på myggbetten, värmen, rosévinet och de lata dagarna, då lyfter vi blicken mot hösten och allt roligt som väntar på våra scener på Östgötateatern! Vi ser otroligt mycket fram emot Sverigepremiären av musikalen Waitress som är känd för sin musik och som skildrar frigörelse, passion och föräldraskap på ett fantastiskt fint sätt! Det ska också bli roligt att få ge publiken och våra abonnenter familjeföreställningen En julsaga, som har det basala budskapet att vi ska vara snälla mot varandra och förhindra att girighetens gift kommer in i våra hjärtan. Avslutningsvis är jag stolt över att välkomna upp bygdens son – Peter Jansson – på Stora scenen med monologen med nästan samma namn, Bygdens söner.  Det känns som en kongenial start för kommande säsong och något som jag kommer att längta efter i sommarvärmen! 

Önskar er en riktigt härlig sommar och så ser jag fram emot att träffa er i höst, i rusk och sus, bland löv och dus!

Varma hälsningar, 
Nils Poletti 

 

Publicerad 20 juni 2023