Hoppa till innehåll

Gegget inviger ny scen i Linköping

En kärlekshistoria av Karin Oscarsson

Gegget är skriven av Karin Oscarsson som nyligen gjort succé i soppföreställningen Den sjunde vågen med Marie Fredrikssons musik. På scenen syns även Viktor Björkberg och för koreografi står Camilo Ge Bresky.

- Teaterns experimentscen har tidigare bara funnits i Norrköping, men äntligen kan vi öppna en ny X-scen i Linköping. Här experimenterar och undersöker vi - och kastar oss ut för en publik som vill ha starkare, smalare och galnare grejer. X-scenen är ett komplement till den breda repertoaren samt en plats för konstnärlig utveckling och spontana påhitt, säger Nils Poletti, teaterchef Östgötateatern.

Gegget låter dig svepas med i parförhållandets komplicerade koreografi. En varm, musikalisk historia som belyser livets berg- och dalbana där små och stora funderingar bjuder både på skratt och tårar. Om konsten att hålla kärleken vid liv när vardagsberget ska bestigas tillsammans.

- Med Gegget vill jag utforska balansen mellan rörelse och text, med både humor och allvar - och mejsla fram en berättelse om vad det kan innebära att vara i en kärleksrelation, med allt bagage vi bär med oss. Vi ser fram emot att äntligen möta publiken på teaterns nya scen! säger Karin Oscarsson, regissör och skådespelare.

Gegget spelas på X-scenen i Linköping hos ung scen/öst, 13-21 maj. Boka biljetter här.

Publicerad 13 maj 2022