Hoppa till innehåll

Cirkusduo tillbaka med ny show

Stundande världspremiär för Fofo & Davids sista föreställning tillsammans på teatern.

Fouzia ”Fofo” Rakez och David Eriksson har turnerat jorden runt med föreställningar som får publiken att tappa hakan. Duons sista föreställning tillsammans under det pågående residenset på Östgötateatern heter Fofo & David. Denna galna och humoristiska föreställning har urpremiär i Norrköping den 11 januari 2023.

Under hösten har Fofo och David skapat två vitt skilda föreställningar med helt utsålda spelperioder; performanceföreställningen Drip Drop Dead och familjeföreställningen KORV – En dinnershow för kids. Nu är de tillbaka med sin tredje och sista föreställning tillsammans innan Fofo återvänder till showlivet i Las Vegas.

Fofo & David är en fristående uppföljare till David & Fofo, den 20-årsjubilerande duons första egna föreställning tillsammans.

– Muskler har förtvinat, tänder har tappats och hår har färgats grått. Men är det där styrkan sitter? Vi tror inte det, säger Fouzia ”Fofo” Rakez.

I den nya föreställningen har Fofo och David utforskat absurditeter från verkligheten och från sina fantasiers mest avlägsna hålor. Till sin hjälp har de haft artisten och poeten Emil Jensen (fantasikonsult), Oskar Cresso (intelligent design) och Malin Nilsson (magikonsult). Teaterchef Nils Poletti bidrar med ett regiöga och Anna Andersson står för mask- och perukdesign.

Fofo & David spelas på Teater Bråddgatan 34 den 11–18 januari 2023. Senare under våren är David Eriksson aktuell med den egna monologen Vain, som ges på X-scenen i både Norrköping och Linköping.

Text: Jeanette Söderwall

 

Läs mer om Fofo & David och köp biljetter här.

Publicerad 19 december 2022