Hoppa till innehåll

Biljettsläpp till höstens cirkus

Äntligen återkommer cirkuskonsten till Östgötateatern! När duon David och Fofo skapar nycirkus bjuds det på både löpning, måleri och middagshow för barn.

David och Fofo består av cirkusartisterna David Eriksson och Fouzia "Fofo" Rakez. De har tidigare turnerat otaliga varv runt jorden med föreställningar i bland annat Las Vegas och operahuset i Sydney - och arbetat med kompanier som Cirkus Cirkör, Circus Flic Flac och La Soireé. 

Nu återförenas de under ett residens på Östgötateatern för att återuppväcka partnerskapet som legat i dvala, och öppna upp en outforskad värld av experimentella upptåg som får publiken att tappa hakan. Under hösten planeras för fullt för två olika föreställningar och duon arbetar väldigt utforskande, utan varken regissör eller scenograf.

 

Performance i källaren

Den första föreställningen, som inviger Östgötateaterns nya källarscen i Norrköping redan den 16 september, blir en svettig upplevelse där cirkus och löpning möter komik och måleri.

- Drip Drop Dead blir ett intensivt performanceverk som utspelas på ett löpband. Med hjälp av färgpigment och svett kommer jag skapa konstverk på vita papper. På så sätt kommer föreställningen resultera i något beständigt. Cirkus handlar ju annars mycket om det unika ögonblicket, säger David Eriksson.

 

Festligt för barn

Höstens andra föreställning blir en unik upplevelse för den yngre teaterpubliken. I KORV – En dinner show för kids bjuds barnfamiljer till vackra Teaterbaren i Norrköping för en klassisk middagsföreställning, med inspiration från Tyskland och övriga Europa. Både David och Fofo har tidigare arbetat i liknande shower och länge velat översätta konceptet i en föreställning för barn.

- Vi ser gärna att publiken kommer i sina allra stiligaste festkläder för att hamna i den rätta stämningen. Menyn blir en typisk trerätters med popcorn och korv, och glass i stora lass. Allt det man drömde om som barn – det vill vi bjuda publiken på, förklarar David.

KORV – En dinnershow för kids har premiär måndag 31 oktober och spelas som lunchföreställning. Biljetter till båda cirkusföreställningarna släpps den 19 augusti i samband med Augustifesten i Norrköping.

 

Vill du höra mer? Möt David och Fofo på Augustifest-scenen vid Gamla torget, fredag 19 augusti kl. 15.00 och lördag 20 augusti kl. 11.45 och 13.45.

 

Text: Erik Månsson

Publicerad 18 augusti 2022