Hoppa till innehåll

Audition till musikalen Waitress

Vi söker sångstarka skådespelare och musikalartister

Hösten 2023 blir det Sverigepremiär för musikalen Waitress på Östgötateaterns stora scener. Inför föreställningen söker vi nu flera sjungande skådespelare och musikalartister.

Waitress är en musikal med musik och text av Sara Bareilles, baserad på filmen med samma namn från 2007. Waitress berättar historien om Jenna Hunterson, bagare och servitris fast i ett destruktivt förhållande med sin man Earl. Efter en oväntad graviditet inleder Jenna en affär med sin läkare Dr. Jim Pomatter. Hon letar efter en väg ur sina problem, och ser en pajbakningstävling som sin stora chans. 

- Jag är oerhört stolt att över att erbjuda Östgötarna Sverigepremiären på denna fantastiska musikal. Jag såg den själv i London och har varit bergtagen sedan dess. Nu är den äntligen vår och kommer snart er till del! säger Nils Poletti, teaterchef Östgötateatern.

Waitress är en varm och humoristisk musikal med stort hjärta, om att ta makten över sitt öde i egna händer. Regissör för Östgötateaterns uppsättning är Roger Lybeck och musikalisk ledare Kristin Stenerhag.

Audition
Östgötateatern söker fem sångstarka skådespelare och musikalartister till både manliga och kvinnliga roller med spelåldrar mellan 20 och 50 år. Föreställningen har mycket sång, men även mycket talad dialog och färgstarka karaktärer. Det förekommer även dans och rörelse. Sökande bör vara tillgängliga för anställning hösten 2023, ha tidigare erfarenhet av musikal och en yrkesutbildning inom scenområdet. 

Läs mer här och anmäl dig senast 22 maj!

Publicerad 16 maj 2022