Hoppa till innehåll
En ridå

Tolvskillingsoperan

Föreställningen spelades 2002 - 2003

Denna sida är en del av föreställningsarkivet

Satir och komik, musik och erotik! Nu spelar vi nittonhundratalets bästa musikteaterstycke på våra stora scener. Mustiga karaktärer, ett samhälle fyllt av korruption, syndigt leverne, mutor och mygel. Men också av kärlekslängtan och svek. Vi förflyttar oss mellan champagnefester och utslagna på gatan. Från Café Liederlich till fängelsecellen i Old Bailey. Från bröllopsfest till bordell.

En gång i tiden hade ni vita glacéhandskar, käpp med silverkrycka, ärr på kinden och var stamgäst på hotell Bläckfisken. Av allt detta återstår nu bara ärret.

Ordet riktas till banditen Macheath. Han har i hemlighet gift sig med tiggarkungen Peachums dotter och därmed skrivit under sin dödsdom. Nu väntar han i sin cell under galgen.

I Tolvskillingsoperan blandar Brecht och Weill en musikal från 1700-talet med en opera från 1800-talet och kryddar med häftig kabarémusik. Resultatet blir musikteater som med frisk cynism, saltad humor och förtvivlans goda humör belyser också vår tid. Mygel, mutor och erotik lönar sig!