Hoppa till innehåll

Sverigepremiär för musikalen Beetlejuice

Höstens musikal 2024 blir Broadway-musikalen Beetlejuice! Östgötateatern är först i Sverige med att sätta upp musikalen, något som teaterchef Nils Poletti är stolt över.

Beetlejuice – the Musical är inspirerad av den amerikansk fantasykomedifilmen, Beetlejuice, från 1988 regisserad av Tim Burton. Filmen handlar om det unga paret Adam och Barbara som dör i en olycka och blir fast i sitt hus som spöken. När en ny familj flyttar in i huset försöker Adam och Barbara skrämma bort dem, dock utan framgång. De anlitar då den excentriska och destruktiva bio-exorcisten Beetlejuice för att bli av med de nya husägarna. 

– Jag såg Beetlejuice – the Musical på Broadway och fann mig själv skratta okontrollerat samtidigt som jag rycktes med av den fantastiska musiken. Det var längesedan jag hade så roligt på en musikal och jag blev imponerad över de fantastiska skådespelarprestationerna och de humoristiska karaktärsporträtten, säger Nils Poletti. 

Regissören Markus Virta kommer att återvända till Östgötateatern för att regissera musikalen. Markus Virta har tidigare regisserat succémusikalerna Come From Away och Amélie.   

Audition för musikalen Beetlejuice kommer att äga rum 26–27 augusti i Norrköping. 

Sista ansökan är 9 augusti. För mer information och hur en går till väga för att söka, läs här >>

Publicerad 21 juni 2023