Hoppa till innehåll

Nordisk premiär för musikalen Unfortunate hösten 2025

Hösten 2025 får den brittiska publiksuccén Unfortunate – The Untold Story of Ursula the Sea Witch nordisk premiär på Östgötateatern! Musikalparodin om Disney-divan Ursula är skriven av Robyn Grant och Daniel Foxx med musik av Tim Gilvin. Musikalen har gått för fulla hus, både på Southwark Playhouse i London och på turné i England. Den har hyllats för sin fräcka humor och roliga grepp på Disneys Den lilla sjöjungfrun. Nu plaskar den in i Sverige och östgötarna får göra sig redo för något större, bättre och styggare!

Disney-skurkarna Cruella och Maleficent fick berätta sina versioner. Nu är det den legendariska queer-drottningen, tillika Disney-divan Ursulas tur att avslöja vad som hände under ytan i en berättelse om sex, svek, magi och sugproppar. Med ett originellt popsoundtrack och ekivok humor kommer bläckfiskkvinnan Ursula omslingra publiken in i årets våtaste kväll.

– Jag såg en “work in progress”-visning av Unfortunate på Edinburgh Festival Fringe 2019 och föll pladask. Jag skrattade mig hes och fullkomligt älskade det frivola Disney-universum de skapat. Jag visste inte ens att ”musikalparodi” var en genre som existerade. Kanske blir vi först i Sverige att introducera den. Jag missade tyvärr den efterföljande England-turnén på grund av pandemin, men blev desto lyckligare när den äntligen gick upp i London och kastade mig iväg direkt för att se den. Nu är jag stolt över att Östgötateatern är först ut – inte bara i Östergötland utan även i Norden – med att sätta upp den, säger teaterchef Nils Poletti.

Audition för musikalen Unfortunate kommer att äga rum 11–12 augusti i Norrköping.

Sista ansökan är 6 augusti. För mer information och hur en går till väga för att söka, läs här >>

Publicerad 10 juli 2024