Hoppa till innehåll

Kulturen är en egen religion

Teaterchef Nils Poletti och produktionschef Henrik Johansson om nästa spelår och teaterns egna universum.

Vår turbulenta samtid präglas av sin brist på kärleken till sin nästa. Därför, i from salighet och enkel storslagenhet, välkomnar vi dig till vårt medborgartempel, ett eget universum med olika världar och rum fyllda med moral, filosofi, estetik och underhållning. Kulturen är en egen religion, där tro, hopp och kärlek utgör varje konstnärs fundament i den konstnärliga processen. Så kom gärna och beskåda våra skapelser, universum, världar och rum. 

REPERTOAREN
Först ut på Stora scenen närmar vi oss andevärlden och livet efter detta i Europapremiären av Broadwaymusikalen Beetlejuice, en färgstark och energisk musikal som bygger på den kultförklarade filmen med samma namn från 1988.

Näst ut är ”öga för öga, tand för tand”-hämndspiralen Titus Andronicus, som ses som William Shakespeares blodigaste actiontragedi.

Vi kommer också, tillsammans med Riksteatern, sätta upp den nyskrivna föreställningen Extas, en förförande berättelse om en ung kvinnas andliga radikalisering i en sekt.

I musikteatern Die Leander får vi möta den fallna ängeln Zarah Leander, som sålde sin själ till djävulen och landade på Vikbolandet.

Sist ut på Stora scenen kommer det finska cirkuskompaniet Race Horse Company nå oanade höjder med fysisk hybris i The Replaceables

På X-scenen bjuder vi in till nutida dans under residenset LILHJA.2.

Utöver detta serveras gudomlig soppteater i våra teaterbarer.   

Gud är stor, men störst av allt är kärleken, som ”jungfru” Maria sa till Josef på förekommen anledning. 

Nils Poletti, teaterchef
Henrik Johansson, produktionschef

Publicerad 5 mars 2024