Hoppa till innehåll

Biljettsläpp för vårens soppteatrar

Äntligen är biljetterna för vårens soppteatrar släppta! På repertoaren står två urpremiärer "Resan till Östergötland" och "Två churros skulle gå över gatan - ett teaterquiz".

Resan till Östergötland 

Varmt välkommen till en soppteater som tar dig från drömmarnas land till verkligheten och vidare ut i overkligheten! 

Följ med Camilo Ge Bresky på hans resa till Östergötland genom musikalernas entusiasmerande universum. Genom tonernas magi och melodins makt kommer du färdas fram på sånger från bland annat West Side Story, My Fair Lady, Fame och Rocky Horror Show. Bakom varje ton finns en sanning, bakom varje melodi en vardag. 

Så hissa segel, lätta ankar och följ med på en trivsam, ärlig och sånglig lunchunderhållning. 

Välkommen! 

 

Camilo Ge Bresky är en mångsidig musikalartist som gjorde sin debut på Östgötateatern under spelåret 2018/2019 i rollen som Frank N Further i den kultförklarade skräckmusikalen Rocky Horror Show. Han har även medverkat i The Book of Mormon på Chinateatern i Stockholm, La Cage aux Folles och Cabaret på Uppsala Stadsteater, Jesus Christ Superstar på Malmö Opera och Rocky Horror Show på Göteborgsoperan.

Camilo arbetar även som koreograf. Han har till exempel gjort koreografi till Stjärna på Norrbottensteatern och Ringaren i Notre Dame på Västerbottensteatern. Han har även varit koreografiassistent till Evita på Malmö Opera.

 

SPELPERIOD NORRKÖPING
6 – 14 mars 2024

SPELPERIOD LINKÖPING
20 mars – 4 april 2024

Läs mer här.

Två churros skulle gå över gatan – ett teaterquiz

Välkommen till scenkonstens främsta quiz! Du i publiken har möjligheten att kamma hem exklusiva priser samtidigt som du avnjuter en eminent lunch. Två Churros kommer bjuda på teater, dans, poesi, opera och musikal - Har du det som krävs för att lista ut vad som gestaltas? 

Alla har en chans att vinna, men endast äkta kulturelit kommer att gå hem med priserna! 

Är du redo att spänna bågen och bevisa att du är värdig titeln ”kulturelit”? 

Let the quiz begin!

 

Nils Poletti är teaterchef och regissör på Östgötateatern sedan 2018 och har bland annat regisserat Drottningens Juvelsmycke som sattes upp på Stora scenen hösten 2022. Han har tidigare varit konstnärlig ledare på Turteatern i Stockholm och dessförinnan var han med och grundade Unga Tur. Nils är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har regisserat uppsättningar på bland annat Dramaten och Malmö Opera. Pascalle Arias tog examen 2023 från Teaterhögskolan i Malmö och är aktuell i Östgötateaterns En julsaga som spelas på Stora scenen 2023. I Vår 2024 är hon även aktuell som skådepelare i Brechtpjäsen Den goda människan i Sezuan där hon spelar ett flertal roller.

 

SPELPERIOD NORRKÖPING
24 april – 10 maj 2024

SPELPERIOD LINKÖPING
15 – 23 maj 2024

Läs mer här.

 

Publicerad 14 november 2023