Hoppa till innehåll

Välkommen upp scenen

Nu har du chansen att vara med i en av vårens föreställningar.

Gjort i länet är ett nytt projekt där vi på Östgötateatern tillsammans med det lokala kulturföreningslivet på fem östgötska orter ska skapa en för orten unik scenkonstupplevelse. 

– Vi ska vaska fram de främsta eller modigaste på respektive ort som utför något som de är bra på eller tycker är kul; från att spela dragspel till att rappa, sjunga, dansa – precis vad som helst, säger skådespelaren Jesper Barkselius.

Tillsammans med skådespelarkollegorna Caroline Harrysson och Peter Jansson jobbar han just nu med att skriva materialet till själva ramhandlingen; ett tv-kvällsprogram som heter Efter 18.

Urpremiären för Gjort i länet blir i Östra Husby bygdegård lördagen den 11 mars, efter en veckas byggande och repeterande på plats tillsammans med teatertekniker och lokala medverkande.

– Bor ni på Vikbolandet, runt Valdemarsvik, Malexander, Vadstena eller Borggård – hör av er. Alla är välkomna, alla behövs! säger skådespelaren Peter Jansson.

Peter är även konstnärlig idéutvecklare för länet och van vid det östgötska turnélivet efter de senaste årens produktioner Jord och Bygdens söner (som skådespelare) och nu senast Fly Me to the Moon (som regissör).

– Det blir två föreställningar på respektive ort; ett genrep och en premiär. Tanken är att skapa en helafton med allsköns kultur både på, runt och bakom scenen, säger Peter Jansson.

Text: Jeanette Söderwall

Vill du vara med?

Är du kulturutövare på Vikbolandet, i Borggård, Valdemarsvik, Vadstena eller Malexander med omnejd? Östgötateatern söker just nu deltagare till Gjort i länet. Vill du prova att ställa ut din konst? Bjuda på din matkonst? Dra en fräckis? Dansa ditt bästa? Spela dragspel bakom ryggen samtidigt som du reciterar Fröding?

Vi söker din hjälp och talang, oavsett hur stor eller liten, oavsett proffs eller nybörjare. Varmt välkommen att höra av dig till Peter Jansson på peter.jansson@ostgotateatern.se.

 

Turnéplan

Vecka 10 Östra Husby Bygdegård (Gjort på Vikbolandet)

Vecka 13 Borggårds Folkets hus (Gjort i Borggård)

Vecka 16 Valdemarsviks Folkets hus (Gjort i Vika)

Vecka 19 Shakespearefabriken Vadstena (Gjort i Vadstena)

Vecka 21 Föreningshuset Malexander (Gjort i Malexander)

Biljetter kommer att säljas via respektive arrangör.

Publicerad 12 januari 2023