Bild på Mattias Lindström

Skådespelare

Mattias Lindström

Mattias Lindström är cirkusartist, cirkuskonstruktör och cirkusproducent. Han är utbildad på Central School of Speech and Drama i London och på Cirkuspiloterna i Stockholm. Efter utbildningen har han varit verksam som akrobat i bland annat Romeo och Julia på Dramaten och Maskerade på Kungliga Operan i Köpenhamn.

Mattias har också jobbat som dansare för Robert Wells i Rhapsody in Rock och koreograferat delar av Turkiets största dansföreställning Fire of Anatolia. Mattias har även turnerat med Cirkus Cirkör i Asien, Afrika och Europa, samt jobbat som stuntdubbel åt Robert Gustafsson i filmen Skenbart.

Mattias startade gruppen Swebounce, som pionjär på hoppstyltor, och har uppträtt runt om i världen för bland annat Kungen av Förenade Arabemiraten, NBL All Star i Kina och BBC i England. På somrarna turnerar han med föreställning Cirk’Isis som reser över hela i Europa. Mattias utgör idag kompaniet CIRK L tillsammans med Magali Bancel.

Mattias medverkade i musikalen Familjen Addams på Östgötateatern och därefter med den egenproducerade föreställningen Tänk om och i Wendy & Peter Pan. Han har även medverkat i den turnerande cirkusföreställningen Håll ihop - en cirkus på hjul samt regisserat uppföljaren, Ŝanĝo – en cirkus på väg, tillsammans med Magali Bancel.

Spelåret 2020/2021 är Mattias aktuell i Baba Yagas adventskalender

Gå till hemsidan