Bild på Nina Jemth

Skådespelare

Nina Jemth

Nina Jemth har tillsammans med Pelle Öhlund skapat scenkonstverk på en rad teaterscener, framförallt i södra Sverige. De är även konstnärliga ledare för Varietéteatern Barbès i Malmö, som är en plattform för gränsöverskridande scenkonst.

Deras produktioner har gästspelat runt om i världen. Bland de senaste produktionerna finns Plume – En fridfull man i samarbete med Malmö Stadsteater och Svävande damen för Malmö Opera. Tillsammans med Johannes Stjärne Nilsson har de även stått för manus och regi till kortfilmen Man utan riktning.

Nina och Pelle har bland annat tilldelats både Malmö Stads och Region Skånes kulturstipendium, samt Konstnärsnämndens arbetsstipendium vid ett flertal tillfällen. Nina har dessutom tilldelats Malmö Stads kulturstipendium för Värdefulla insatser. 2009 fick Pelle och Nina ta emot Kvällspostens Thaliapris.

Spelåret 2015/2016 skapade Nina och Pelle familjeföreställningen Wendy & Peter Pan på Östgötateatern och våren 2017 arbetade de med Scenkonstbiennalens invigningsföreställning samt med Norrköpings Gatuteaterfestival.

Gå till hemsidan