Bild på Frida  Modén Treichl

Skådespelare

Frida Modén Treichl

Frida Modén Treichl är sångerska, musikalartist, skådespelare och låtskrivare, utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon har bland annat vidareutbildat sig genom sång - och teaterlektioner i New York.

Frida är född och uppvuxen i Linköping och medverkade som 11-åring i Det susar i säven på Östgötateatern. Direkt efter Musikgymnasiet De Geer i Norrköping fick Frida rollen som Agnes i den nyskapande uppsättningen Oväder - ett slags musikal på Östgötateatern. Förutom rollen på scenen spelade hon under vissa sångnummer valthorn i orkestern.

Frida har gjort stora roller på scener runt om i Sverige, bland annat som Maria i Sound of Music på Uppsala Stadsteater, Anita i West Side Story på GöteborgsOperan, Wendla i Spring Awakening på Malmö Opera och Eponine i Les Miserablés på Det Ny Teater i Köpenhamn. 

På Kulturhuset Stadsteatern har Frida medverkat i ett flertal produktioner, bland annat gjorde hon titelrollen Alison Bechdel i Europapremiären av den lesbiska musikalen Fun Home och nu senast spelade hon Hodel i Spelman på Taket. Frida har även medverkat i flera produktioner i SVT.

Hösten 2018 släppte Frida sin debutsingel Amazon of Wonder skriven tillsammans med Nils-Petter Ankarblom och Edvin Hjertquist.

Spelåret 2019/2020 medverkade Frida i musikalen LIZZIE på Östgötateatern. Hösten 2020 är hon aktuell med en egen konsertföreställning.

Spelåret 2020/2021 är Frida aktuell i Above all this

Gå till hemsidan