Bild på Emmie Asplund

Skådespelare

Emmie Asplund

Emmie Asplund debuterade på musikalscenen redan 2005 med föreställningen Sugar på Norrbottensteatern. Efter olika uppsättningar inom såväl teater som tv-produktioner utbildade hon sig vid Balettakademien i Stockholm. Detta ledde vidare till en karriär som dansare, sångerska och showartist runt om i Sverige såväl som utomlands.

Vi har bland annat kunnat se Emmie i Rock of Ages på Chinateatern i Stockholm och Rondo i Göteborg. Hon har varit en återkommande artist i musikalen American Idiot på Cirkus i Stockholm, Den Grå Hal i Köpenhamn och på Malmö Opera, där hon även medverkat i produktioner såsom Evita, turnéföreställningen Godspell och senast den kritikerrosade sverigepremiären av Matilda.

Trots ett intensivt arbete på musikalscenen har Emmie alltid haft en fot inom både rock och jazz, bland annat som leadsångerska i det världsturnerande bandet Therion.

Spelåret 2019/2020 medverkade Emmie i musikalen LIZZIE på Östgötateatern. Hon kom hit efter att jobbat med uppsättningen av Spelman på taket på Stadsteatern i Stockholm.

Gå till hemsidan